Catalunya Diari

FiraTàrrega tanca l'edició del 2018 fent-se «forta» a l'espai públic

La Fira, centrada a rellegir l'espai públic, finalitza amb el 96% de les entrades venudes i la participació d'un miler de professionals de les arts escèniques

 

Imatge de l'espectacle de la companyia Adhok a Fira Tàrrega
Imatge de l'espectacle de la companyia Adhok a Fira Tàrrega | LleidaDiari.cat

FiraTàrrega ha abaixat el teló de la seva edició número 38 amb èxit de públic però també de professionals que han participat en els diferents espectacles de carrer. El conjunt de la programació ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s'han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, dotze dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Aquesta ha estat la darrera edició dirigida per Jordi Duran, que ha valorat tot el camí recorregut fins al moment, ha dit que «ara toca marxar» i ha desitjat a la nova direcció que comptin amb un major pressupost. Durant els quatre dies de Fira, hi ha hagut un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d'exhibició. Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats.

Imatge d'una de les actrius de la companyia Adhok en l'espectacle itinerant de Fira Tàrrega
Imatge d'una de les actrius de la companyia Adhok en l'espectacle itinerant de Fira Tàrrega | LleidaDiari.cat

 

 

El director executiu de Fira Tàrrega, Oriol Martí, ha valorat les xifres aconseguides enguany explicant que s'han venut el 96% de les entrades de pagament i ha volgut destacar que s'ha assolit el llindar d'un miler de professionals acreditats en aquesta edició de Fira Tàrrega. Per la seva banda, el director de Fira Tàrrega, Jordi Duran, que aquest diumenge vivia emocionat el seu darrer dia al càrrec, ha volgut desitjar a la propera direcció artística de Fira Tàrrega «un major pressupost», ha dit que cal «marxar» perquè és necessari per tothom. «Ha estat un privilegi», ha afegit tot mencionant a l'Anna Giribet, companya d'equip de Duran que diumenge no hi va poder ser en la cloenda de l'edició.

Imatge de l'espectacle d'un artista de mim a la Plaça Sant Antoni en plena FiraTàrrega
Imatge de l'espectacle d'un artista de mim a la Plaça Sant Antoni en plena FiraTàrrega | LleidaDiari.cat

 

  

Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats. D'aquests, 616 són catalans, 173 de la resta de l'Estat i 224 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 59 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.
Imatge d'una actuació de claqué en ple carrer a Fira Tàrrega
Imatge d'una actuació de claqué en ple carrer a Fira Tàrrega | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari