Catalunya Diari

La Fundació Orfeó Lleidatà consolida la seva aposta pel Jazz i la Música Moderna

L’Escola Jove, innovadora proposta pedagògica per als joves de 12 a 17 anys, impulsada conjuntament amb el Taller de Músics de Barcelona

Gabriel Amargant Trio
Gabriel Amargant Trio | LleidaDiari.cat

L'Escola Jove de Jazz i Música Moderna és una innovadora proposta pedagògica fruit de la vinculació del Taller de Músics de Barcelona i la Fundació Orfeó Lleidatà. El Taller de Músics de Barcelona és una escola pionera en la pràctica de les músiques improvisades i també amb l'aplicació de les innovacions que s'han mostrat més valuoses i positives en el camp de l'educació.

L'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, per altra banda, és una de les escoles d'ensenyament musical de referència al nostre territori, i enguany celebra el 25è aniversari de la seva creació. L'Escola Jove està adreçada a alumnes de 12 a 17 anys, tant si s'inicien com si ja han tingut recorregut en altres projectes d'educació musical. El desenvolupament de les capacitats dels alumnes, la pràctica lúdica i l'aprenentatge musical són elements fonamentals del programa.

Una programació de primer nivell

Actualment s'imparteix només al mateix Taller de Músics de Barcelona, a Vilanova i la Geltrú i ara a Lleida. La Fundació Orfeó Lleidatà completa l'aposta pel jazz i la música moderna, amb una programació de primer nivell, amb els cicles Espai Jazz i Espai Acústics. L'Espai Jazz s'inicia aquest divendres 20 de setembre, amb una Jam Session en la que hi participaran diferents músics vinculats a l'Escola Jove, com Genís Bagés, Lluís Capdevila, Tui Higgins i Jordi Rexach. Aquesta Jam forma part del programa d'activitats de l'Obert Centre Històric de Lleida, que tindrà lloc aquest cap de setmana.

El cicle de jazz continuarà amb la Jam Session & Fado (11 d'octubre) i Jam Session & Poesia (15 de novembre). Completen el cicle dues propostes de primer nivell, com són Gabriel Amargant Trio (1 de novembre), un dels referents del jazz al nostre país i Jeremy Powell (6 de desembre), un saxofonista procedent del panorama jazzístic de Nova York.

S'iniciarà el dissabte 28 de setembre amb Emília Rovira

L'Espai Acústics compta amb quatre actuacions, i s'iniciarà el dissabte 28 de setembre amb Emília Rovira, pianista, cantant i compositora. Continuarà amb Lucas Masciano (12 d'octubre), cantautor argentí establert a Barcelona, Paula Jornet (2 de novembre), artista emergent de gran projecció, i Marion Harper (30 de novembre), amb una proposta marcada per l'electrònica i els ritmes urbans més contemporanis.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari