Catalunya Diari

La Fundació Orfeó Lleidatà estrena una nova programació familiar

Nora i el Jazz i Hansel i Gretel son les dues noves propostes de concerts de gran format que es podran gaudir a l'Auditori Municipal Enric Granados

La Fundació Orfeó Lleidatà inicia la nova Programació familiar Hivern-Primavera 2019 amb cinc propostes artístiques i pedagògiques diferents. Les entrades ja es poden comprar a través del web www.orfeolleidata.cat. Degut a la gran acollida per part del públic i a la voluntat de satisfer la demanda creixent de les famílies lleidatanes, la programació amplia a tres els espectacles per a nadons que es podran gaudir a l'Espai Orfeó. Són propostes amb un alt contingut artístic, que combinen diferents disciplines de les arts i que estimulen la creativitat, la imaginació i els sentits dels més petits i també de tota la família.

Comencem amb Temps de llum (diumenge 10 de febrer, 11.00 i 12.00 hores), un espectacle interactiu de titelles i teatre d'ombres basat en la pedagogia de la llum. Acompanyat d'instal·lacions interactives, l'infant pot explorar les diverses instal·lacions de llum, jugar amb les titelles i la seva projecció. És una experiència sensorial per somiar, pensar i sentir les estacions de l'any que ens permeten entendre la vida com un cicle on tot transita i es transforma. Aquesta és una creació de la Companyia Clardelluna.

La segona proposta, Cuida'l (diumenge 10 de març, 11.00 i 12.00 hores), és un espectacle de la companyia Fes-t'ho com vulguis basat en l'obra i el pensament de l'artista vienès Friedensreich Hundertwasser. Pensat per a la primera infància, aquest és un muntatge que expressa la creativitat a través dels llenguatges universals. El moviment, els jocs de llum, les ombres, els colors, els sons naturals i la música dels compositors del grup Pearson, d'estil indie-pop, són els elements que estimulen la imaginació i els sentits dels espectadors.

El darrer dels espectacles per a nadons, Baby Esferic (diumenge 7 d'abril, 11.00 i 12.00 hores), és un homenatge a la terra. Amb un llenguatge molt visual i sense text, parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Una esfera blanca és la protagonista que es va transformant en diferents paisatges i simpàtics animals. Aquesta és una creació de la companyia Aboon Teatre que convida a la llibertat a imaginar de l'espectador. El cicle de Concerts familiars que la Fundació Orfeó Lleidatà organitza a l'Auditori Municipal Enric Granados inclou 2 espectacles de gran format destinat a nens i nenes a partir de 3 anys.

El cicle l'obre Nora i el jazz

Obrim el cicle amb Nora i el jazz (dissabte 9 de febrer, 18.30 hores). Un espectacle de la companyia La Botzina amb la Big Band de Granollers al complet que ens portarà a conèixer la música jazz. L'espectacle musical compta amb un cor gospel, un quartet rítmic, una veu solista i un duet de ballarins de claqué. La seva protagonista, la Nora, una nena de dibuixos animats, ens convida a conèixer l'esperit de la seva ciutat, Nova Orleans.

Clourà el cicle de concerts familiars Hansel i Gretel (dissabte 9 de març, 18.30 h) de la companyia Kiddy Musics. L'espectacle és una versió molt original del conte dels germans Grimm, amb fragments de l'òpera d'Engelbert Humperdink. La història es desenvolupa a Barcelona a l'època actual i compta amb un pianista i quatre cantants: dos sopranos, una mezzosoprano i un baríton que interpreten els 6 personatges de l'obra. Aquesta és una adaptació pensada per acostar i introduir de forma lúdica als infants al món de l'òpera.


Comentaris

envia el comentari