Catalunya Diari

La fusió de jazz i flamenc, inicia el cicle de jazz de tardor a l’Espai Orfeó

La Casa de la Música de Lleida impulsarà tres jams temàtiques

Imatge del saxofonista Gianni Gagliardi
La fusió de jazz i flamenc, inicia el cicle de jazz de tardor a l’Espai Orfeó | LleidaDiari.cat

La fusió de jazz i flamenc, inicia el cicle de jazz de tardor a l'Espai Orfeó. L'Espai Jazz comptarà amb dues actuacions de primer nivell a l'Espai Orfeó. La Casa de la Música de Lleida impulsarà tres jams temàtiques, a Tàrrega (Espai MerCAT) i a Lleida (al Cafè del Teatre i a l'Espai Orfeó).

El primer concert del cicle anirà a càrrec de Simón Fernández (10 d'octubre). Completa el cartell una altra proposta de primer nivell, Gianni Gagliardi (19 de desembre).

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Simón Fernández Trio (10 d'octubre)

Simón Fernández és flautista, docent i teòric del flamenc saragossà. Ha estudiat al Conservatori Superior de Música de Saragossa, i va obtenir l'especialització en flauta flamenca i jazz amb Juan Parrilla i Jorge Pardo a Madrid.

Com a escriptor, el 2015 edita el llibre 'Jorge Pardo, transcripciones flamencas para instrumentos melódicos' amb transcripcions de diversos temes del mestre de la flauta flamenca. El 2018 edita un segon llibre sobre l'obra de Camarón de la Isla, i actualment està immers en la transcripció de temes del mestre Paco de Lucía adaptats per a flauta flamenca i instruments melòdics. A trio, amb el Jordi Mestre (guitarra) i Ignasi Gonzàlez (contrabaix), el músic aragonès tocarà peces que apropen al jazz més tradicional altres ritmes i estils típics de la música ètnica com el flamenc, l'afrobeat o el jazz gitano. El resultat és la combinació d'estàndards clàssics de Jazz amb diferents sonoritats i aires renovats.

Gianni Gagliardi en concert (19 de desembre)

Gianni Gagliardi és saxofonista, compositor i productor barceloní. El seu so, originalitat i integritat artística li han permès actuar per tot el món en situacions molt diverses, des del jazz fins al flamenc. Ha estudiat al Berklee College of Music de la Universitat Estatal de Nova York, al Conservatori d'Amsterdam i al Conservatori Nacional Superior de música i dansa de París. Gianni és fundador de Bcn Jazz Colective: un segell discogràfic que té com a objectiu promocionar la música original de l'escena nacional.

El seu àlbum de debut, 'Nomadic Nature' publicat per Brooklyn Jazz Underground Records ha tingut un gran èxit en la premsa internacional. Gianni Gagliardi ens interpretarà la seva versió d'estàndards, i també temes originals, acompanyat del pianista Lluís Capdevila, que també aportarà algun tema propi. Jam sessions temàtiques de la Casa de la Música Terres de Lleida

 

Jam session & Hip-hop (feat. Àlex Valdivia) (23 d'octubre)

Engeguem el cicle de Jams de la Casa de la Música a l'Espai Orfeó, aquesta vegada amb una Jam Session amb el Hip-Hop com a protagonista i l'actuació del cantant Alex Valdívia.

Jam session & Pintura (feat. Alba Torres) (13 de novembre)

La segona jam tindrà la pintura com a protagonista, amb la col·laboració de l'artista Alba Torres, i es realitzarà a l'Espai MerCAT de Tàrrega.

Jam Session & Swing (feat. Sugar Push) ( 10 de desembre)

L'última de les jam sessions comptarà amb el Swing de protagonista i l'actuació de la Sugar Push Street Band al Cafè del Teatre de Lleida.

Informació Covid-19

S'ha elaborat un protocol sanitari per tal que els equipaments siguin un espai 100% segur tant pels artistes com pels espectadors. Informen que se seguiran en tot moment les mesures i protocols de seguretat establerts per la COVID-19. Així es farà la neteja adequada de l'espai, serà obligatori l'ús de mascareta i la rentada de mans amb gel hidroalcohòlic amb un dispensador situat a l'entrada. Per tal de complir amb la distància de seguretat, tant l'accés com el desallotjament de la sala es realitzarà de forma esglaonada.


Comentaris

envia el comentari