Catalunya Diari

Gabriel Amargant Trio, un dels referents del jazz del país, a l'Espai Orfeó de Lleida

L'acte tindrà lloc el pròxim 1 de novembres i comptarà amb tres musics de llarga trajectòria

Gabriel Amargant Trio
Gabriel Amargant Trio | LleidaDiari.cat

El saxofonista i clarinetista Gabriel Amargant presenta nou projecte el pròxim 1 de novembre a l'Espai Orfeó de Lleida. 

Després de l'èxit de 'First Station' (Fresh Sound, 2009) i 'And Now for Something Completely Different' (FS, 2015), Amargant presenta 'Aire' (FS, 2018), un recull de noves composicions originals que beuen de diverses influències musicals, s'inspiren en vivències, lectures i viatges i s'exposen a través de la conversa que s'estableix entre els membres de la formació, un trio que completen dos dels músics més versàtils i prolífics del panorama actual, Martín Leiton al contrabaix i Ramon Prats a la bateria.

Gabriel Amargant, saxos i clarinet

Nascut l'any 1986 a Argentona, comença la seva formació musical a l'escola de Música del mateix poble i, posteriorment, al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers en l'especialitat de clarinet clàssic i saxo jazz amb els professors Carles Riera i Llibert Fortuny, respectivament. L'any 2008 es gradua a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on rep classes de Xavi Figuerola, Eladio Reinón i Gorka Benítez, amb la qualificació de Matrícula d'Honor. Durant aquests anys de formació acadèmica obté la beca Anna Riera que otorga l'ESMUC i la menció especial en el concurs Intercentros Melómano d'àmbit nacional.

Martín Leiton, contrabaix

Martín Leiton és un músic autodidacta que s’ha desenvolupat tant dins del jazz com del folklore llatinoamericà, de la música afroamericana o del flamenc. Toca diversos instruments com el contrabaix, el baix elèctric, la guitarra i el piano, a més de treballar com a compositor i arranjador. Ha editat dos discs com a líder, Medium (96k Music, 2011) i Poetry of Sound (Underpool, 2015) i diversos treballs com a colíder.

Actualment forma part de diversos grups com Martín Leiton Quartet, Martín Leiton Big Band, Jorge Drexler, Seward, UNDr o Ramon Prats Quartet. Ha tocat en formacions juntament amb músics com Kenny Werner, Jeff Ballard, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Eric Marienthal, Vicente Amigo, Chano Domínguez o Niña Pastori.

Ramon Prats, bateria

Va començar la seva formació acadèmica al conservatori Isaac Albéniz de Girona l’any 1992, cursant estudis de solfeig i flauta. L’any 1997 cursa estudis de bateria i saxo al Taller de Música de Banyoles i, posteriorment, es trasllada al Taller de Músics de Barcelona per cursar combo i bateria. L’any 2007 es llicencia en bateria jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari