Catalunya Diari

El Galacticat clou la seva sisena edició amb un èxit de públic

A l'espai MerCat de Tàrrega es pot visitar l'exposició 'El cinema és fantàstic', coproduïda per Filmoteca de Catalunya i Festival de Sitges i que es podrà veure gratuïtament fins al 16 de juny

Imatge del concert de cloenda
Imatge del concert de cloenda | LleidaDiari.cat

El concert de cloenda del Galacticat, a càrrec de la Banda Municipal de Lleida al Teatre Ateneu posarà va posar diumenge punt final a la VI edició del Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent que ha tingut lloc a Tàrrega aquest cap de setmana. L'organització ha mostrat la seva satisfacció per 'l'afluència de públic que ha atret el festival, concretament unes 2.800 persones han assistit a les 118 projeccions al llarg de tres dies tant als cinemes Majèstic de Tàrrega com a l'Avinguda Catalunya, on han tingut lloc les 'Nits Curtes' amb sessions de cinema a l'aire lliure.

Segons ha explicat el director del festival, David Ferreras, «la programació de llargmetratges és el que ha portat més gent al cinema, sobretot als films amb presència de directors i actors, així com a l'Espai Baviera, pel que hi han passat 400 persones durant les nits de divendres i dissabte». «Som pedrera de cineastes», subratlla el director del festival, que remarca la «importància de portar els joves al cinema i d'implicar-los des de la creació fins a l'exhibició». 

Ferreras, que recorda que el Galacticat és l'únic festival de gènere de la demarcació de Lleida, ha volgut agrair a les institucions i al públic que ha passat aquests tres dies per la mostra, que s'ha posicionat com el festival de cinema fantàstic i de terror de les terres de Lleida. L'organització a més, dóna molta importància a l'exercici de «militància» dels convidats, talent del cinema nacional i europeu, que han trepitjat el Majèstic amb esperit reivindicatiu i remarcant la força dels festivals petits com el Galacticat, que «són el motor que impulsa la indústria del cinema» tal com va remarcar l'actor Karra Elejalde i el director Sebastian Brauneis.

 

III GalactiCon, diumenge a l'Ateneu i concert de cloenda

El Galacticat va cloure amb un concert a les 19.00 hores al Teatre Ateneu la tercera sessió intensiva de projeccions als cinemes Majèstic. Però abans, a les 16.00 hores va tenir lloc el GalactiCon, el concurs de Cosplay de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent. Un any més va omplir Tàrrega amb la fantasia del Cosplay i va acomiadar el festival amb un esclat de color i imaginació. El Cosplay és una moda representativa en què els participants es disfressen per a representar un personatge o un concepte. Les fonts d'inspiració favorites són el còmic, el cinema, el manga, l'anime i els videojocs.

La dinàmica del concurs consisteix en una passarel·la en la qual els participants desfilen sobre un escenari per lluir el seu treball. El jurat, compost per cosplayers convidats i/o guanyadors d'edicions anteriors, avaluarà els treballs durant el mateix dia. Els guanyadors es van donar a conèixer en acabar la passarel·la i després d'un temps apropiat per al jurat i per als participants de, com a màxim, una hora. Diumenge el Teatre Ateneu va acollir a les 19.00 hores la Banda Municipal de Lleida, que va oferir el concert de cloenda del festival en commemoració del centenari de l'Ateneu de Tàrrega, en el que es va repassar la història del cinema a través de les millors BSO en versió simfònica.

A l'espai MerCat de Tàrrega també es va poder veure l'exposició 'El cinema és fantàstic' coproduïda per Filmoteca de Catalunya i Festival de Sitges i que es podrà veure gratuïtament fins al 16 de juny. L'exposició només s'ha pogut veure fins ara a la Filmoteca de Catalunya, al Festival de Sitges i al Festival de Guadalajara de Mèxic. Després del seu pas per Tàrrega, tornarà a Sitges.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari