Catalunya Diari

El ‘Gegant Negre’ és un dels protagonistes de Cervera Capital de la Cultura en la seva festa major

Els actes s’iniciaran dijous 19 de setembre amb la inauguració a la Farinera de ‘Prop de Hollywood’

Imatge de l'estrena i bateig del nou Gegant Negre
Imatge de l'estrena i bateig del nou Gegant Negre | LleidaDiari.cat

Cervera Capital de la Cultura 2019 multiplica i diversifica els actes durant aquesta setmana, en la qual les activitats s'emmarquen en el context de la Festa Major del Sant Crist. Les accions s'iniciaran el dijous 19 de setembre a la Farinera amb la inauguració de la mostra 'Prop de Hollywood', en la qual es ret un homenatge als germans cerverins Claudi i Frederic Gómez Grau, fotògrafs que van retratar el Hollywood dels anys 50 del segle XX. Amb la seva càmera, els Gómez Grau van fer més de 6.000 instantànies de rodatges amb participants tan il·lustres com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren o Rita Hayworth.

A partir de divendres dia 20, la capital de la Segarra s'omplirà de narradors i especialistes en l'art de contar contes. Són els protagonistes de 'Segamots', la darrera pota d'un projecte que es va iniciar amb 'Contes a la Catxipanda' i va seguir amb 'Magatzem de moments'. En aquesta ocasió, i també en el marc de la Festa Major, tres narradores (Tània Múñoz, Noemí Caballer i Martha Escudero) donaran el tret de sortida a l'esdeveniment a les 20.30 hores a la plaça de la Paeria de Cervera. Durant tot el cap de setmana, hi haurà actuacions en racons emblemàtics de la capital de la Segarra.

El nou 'Gegant Negre'

La XXXVIII Trobada de Gegants de Cervera servirà per recuperar i batejar el gegant negre, una figura que formava part de la darrera parella de la Confraria del Sant Esperit. Amb la desaparició de l'entitat, aquests van deixar de sortir. La darrera vegada va ser el 1920. Ara, gairebé un segle després, el vell gegant negre, que s'ha reconstruït amb tècniques artesanals, tornarà a formar part del Ball de Seguici de la Festa Major del Sant Crist de Cervera.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari