Catalunya Diari

Gospel en català a escena de la mà de Veus.kat, el nou cor de música moderna de Lleida

Gospel en català a escena de la mà de Veus.kat, el nou cor de música moderna de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 
La regidora de Cultura, Montse Parra, ha volgut remarcar que Veus.kat, un dels cors residents de l’Auditori Municipal Enric Granados, és una iniciativa que té la "qualitat sonora suficient" com per formar part de la programació oficial que enguany ofereix l’Auditori. 


 


El projecte s’inicia gràcies a l’empenta d’un grup de lleidatans amb un nexe comú: la passió per la música i el cant. La idea sorgeix del desig de posar en marxa aquest grup coral de música moderna i elaborar un ampli repertori basat en estils com el gospel, el jazz, el pop i les músiques del món, entre d'altres. L’agrupació va començar a gestar-se a principis del 2012, tot i que fins després d’uns mesos de proves i càstings no es va configurar Veus.kat.


 


Una de les seves principals característiques és l’adaptació al català de més del 90% dels seus temes, així com una posada en escena diferent: la participació de Merche Chacón que, en algunes ocasions, complementa els cantants amb una fusió de dansa i llenguatge de signes.


 


Veus.kat es defineix com un espectacle acompanyat de sensacions, on els solistes i el cor intentaran connectar amb l’ànima del públic lleidatà. Comentaris

envia el comentari