Catalunya Diari

La Gòtika de l'IEI acull l’exposició ‘Jamás vi tanta belleza’, d’Edu Fernández

El polifacètic artista bilbaí presenta una mostra que suposa el seu darrer treball, un vídeo i alguns quaderns amb dibuixos i anotacions originals

Imatge de l'obra que es pot veure a l'IEI de Lleida
La Gòtika acull l’exposició ‘Jamás vi tanta belleza’, d’Edu Fernández, premi Institut d’Estudis Ilerdencs a l’Embarrat 2019 | LleidaDiari.cat

La sala La Gòtika de l'Institut d'Estudis Ilerdencs acull des d'aquest dimarts i fins al 13 de desembre l'exposició performativa individual 'Jamás vi tanta belleza', d'Edu Fernández, premi Embarrat 2019-Festival de Creació Contemporània.

La mostra inaugurada correspon, en efecte, al projecte que va guanyar el premi Embarrat-Institut d'Estudis Ilerdencs dins aquest certamen que se celebra a Tàrrega, i el guardó del qual era una exposició individual a l'IEI. A l'Embarrat 2019, Edu Fernández va presentar una creació de vídeo-art d'uns 6 minuts de durada titulada 'El parque del pasatiempo' a mig camí entre la ficció documental i l'assaig, en la qual l'artista bilbaí contraposava la construcció del parc de Betanzos a principis del segle XX com a símbol de progrés vers l'abandó que pateix actualment aquest emblemàtic espai del municipi gallec.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un vídeo d'uns 20 minuts que arriba amb quaderns amb dibuixos i anotacions originals

Ara, a l'IEI, Edu Fernández presenta el seu darrer treball, un vídeo d'uns 20 minuts que arriba acompanyat d'alguns quaderns amb dibuixos i anotacions originals. Edu Fernández (Bilbao, 1987) és un artista, músic i performer. És Màster d'Art Contemporani per la Universidad Europea de Madrid i graduat en Belles Arts per la Universidade de Vigo. Va estudiar durant diversos anys a l'estranger en països com Alemanya, Bèlgica i el Brasil.

El seu treball artístic se centra en la identitat i la performance. Se sent còmode utilitzant diferents mitjans com ara la música, el vídeo o l'escriptura, sempre investigant nous formats i llenguatges híbrids, amb un característic i obscur sentit de l'humor. La seva obra ha estat exhibida en museus i galeries internacionals. Ha estat guardonat en importants concursos i estudiat en entorns acadèmics. Ha actuat en diverses ocasions a la televisió i en altres espectacles. En l'actualitat resideix a internet, buscant històries i persones de veritat.

Promouen a Lleida la implantació d’un sistema de gestió distribució d’aliments solidaris

La Diputació de Lleida i la Fundació bancària 'La Caixa' implantaran un sistema d'informació i de gestió per a la distribució d'aliments solidaris, liderat pel Banc dels Aliments de Lleida, que integra prop de 50 actors entre entitats, consells comarcals i municipis del conjunt de les comarques de Lleida, que tindrà un cost de 58.322 €.

Així s'ha posat de manifest aquest dimarts amb la signatura del conveni de col·laboració entre la mateixa Diputació de Lleida, de mans del seu president, Joan Talarn, i de Joaquim Macià, com a director de Banca d'Institucions de CaixaBank i director territorial de Catalunya, acompanyats del director de Banca d'Institucions i director territorial de Lleida, Geremí Camí.


Comentaris

envia el comentari