Catalunya Diari

El Govern treballa perquè la cultura sigui una excepció al confinament comarcal

La consellera Àngels Ponsa confia que la mesura pugui ser una realitat durant aquesta setmana si les dades epidemiològiques ho permeten

El Govern està treballant perquè les entrades a espectacles o concerts permetin sortir fora de la comarca i serveixin d'aquesta manera de salconduit al confinament comarcal, vigent des del passat divendres a Catalunya arran de l'increment de casos de Covid-19 i la situació a les UCI. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat aquest cap de setmana que s'han fet seva la demanda del sector i que han traslladat els arguments de seguretat a Salut.

En aquest sentit, Ponsa s'ha mostrat confiada que en els pròxims dies, a mitjans d'aquesta setmana, es pugui fer aquesta excepció al confinament comarcal, si bé ha assenyalat que estan pendents de l'evolució de la pandèmia: «Esperem que en els pròxims dies, si les dades ho permeten, puguem parlar de revertir en part aquesta mesura».

«Esperem que si és viable, perquè les dades ho permeten, pugui ser com abans millor», ha respost Ponsa en ser preguntada per la demanda del sector cultural que l'assistència a un espectacle permeti sortir de la comarca, en un acte a Sant Cugat del Vallès.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

És una mesura «realitzable»

La consellera de Cultura considera que aquesta mesura és «realitzable», ja que les entrades permeten demostrar de forma senzilla l'assistència a un acte cultural. «Creiem que és molt viable. Així com no és el moment potser d'incrementar els aforaments del 50% al 70%, perquè les dades no ho aconsellen, en aquesta mesura no hi veiem inconvenient», ha raonat.

Ponsa ha afegit que com a consellera està «batallant» perquè sigui possible, però que la decisió ha de ser col·legiada al Govern i amb l'aval de les autoritats sanitàries.

Ramentol descarta per ara fer aquesta «excepció»

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, es va mostrar contrari a fer aquesta «excepció» cultural al nou confinament comarcal, tal com sol·liciten associacions i representants culturals de diversos àmbits, com el teatral o el musical. En aquest sentit, Ramentol deia el passat dijous que el Govern ha de ser «molt prudent» perquè la previsió és que a finals de mes la pressió assistencial als hospitals sigui «superior a la segona i la tercera onada».

El responsable del Departament de Salut defensava que el Govern ha fet una «aposta per preservar el sector cultural», i va comparar la situació de la vida cultural a Catalunya amb la de països del nostre entorn. Ramentol va assegurar que la declaració de la cultura com a bé essencial «té contingut» i per exemplificar-ho va assegurar que sense aquest posicionament no s'hauria pogut tirar endavant una experiència com el concert massiu de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi.


Comentaris

envia el comentari