Catalunya Diari

Grup Enciclopèdia impulsa un nou segell de manga en català sota el nom de Kaji Manga

L'objectiu és publicar entre 60 i 70 títols anuals per acostar la lectura en català al públic jove

Grup Enciclopèdia ha llençat el primer segell editorial que publicarà exclusivament en català. Aquest rep el nom de Kaji Manga i s'ha donat a conèixer coincidint amb la celebració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El nou segell vol ocupar un buit editorial i portar l'abundància i diversitat de les edicions japoneses al mercat català.

El director general de grup, Joan Abellà, ha afirmat que el català no pot quedar al marge de cap format considerat literatura i ha destacat la importància d'oferir productes en català als joves. I és que el grup ha destacat que tot i l'impuls del manga, amb més de 1.033 volums publicats a l'estat espanyol el 2021, només 39 títols eren en català. Kaji Manga publicarà entre 60 i 70 títols per any.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El nou segell proposarà una sèrie de títols que abastaran les diverses demografies de les publicacions japoneses, des del 'shonen' i el 'seinen' al 'shojo' i el 'josei', passant pel 'Boys love' i el 'Yuri'. També oferirà diversos gèneres, com el 'slice of life', la ciència-ficció, la fantasia i les històries romàntiques.

Còmics de manga
Grup Enciclopèdia impulsa un nou segell de manga en català sota el nom de Kaji Manga | Twitter

Els primers títols del nou segell

Està previst que els primers títols del nou segell arribin aquesta tardor a les llibreries. Kaji Manga neix amb el desig d'impulsar la lectura entre els adolescents, però sense oblidar el públic adult que s'ha criat amb el manga. La directora editorial de La Galera i responsable del projecte, Pema Maymó, ha afirmat que l'objectiu és que des del primer moment que un lector mostra interès pel manga, entre els vuit i els deu anys, tingui al seu abast títols en català.

Per a l'editor Carles M. Miralles, Kaji Manga també té la intenció de construir un mercat de manga en català que se sostingui per si sol, sense haver de buscar el suport d'altres mitjans, com la televisió.


Comentaris

envia el comentari