Catalunya Diari

Grups de música lleidatans reprenen els assajos presencials a la fase 1

El grup de rumba del Pla d'Urgell Fa1na torna als assajos presencials després de gairebé tres mesos de confinament

Pla mitjà d'un dels membres del grup Fa1na durant el primer assaig del grup
El grup de rumba del Pla d'Urgell Fa1na torna als assajos presencials després de gairebé tres mesos de confinament | LleidaDiari.cat

L'entrada a la fase 1 del desconfinament ha permès a molts grups de música retornar als locals d'assaig, després de gairebé tres mesos sense trepitjar-los.

És el cas del grup de rumba Fa1na que aquesta setmana ha reprès els assajos presencials al local que té al Poal (Pla d'Urgell). El cantant i un dels guitarristes de la banda, Manu Brufau, ha assegurat que el confinament «ha estat dur», ja que a banda de no poder assajar també han vist com totes les actuacions que tenien programades han quedat anul·lades, a més de les que «no han sortit" pel coronavirus. La part positiva és que el grup ha pogut destinar més temps a les xarxes socials i a fer contingut audiovisual, així com a compondre els temes que formaran part del seu segon treball.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El grup semi amateur Fa1na ha fet el seu primer assaig físic

Aquesta setmana el grup semi amateur Fa1na ha fet el seu primer assaig físic després de gairebé tres mesos de confinament. Tot i això, encara passaran dies fins que la formació al complet puguin tornar a tocar plegats, ja que dos dels sis integrants del grup són de Barcelona i no poden desplaçar-se fins al Poal, on el grup hi té el local d'assaig. «Fins que la resta no es puguin moure haurem d'assajar els quatre que som d'aquí», ha indicat Manu Brufau.

Malgrat l'inici del confinament els membres del grup van valorar l'opció de fer els assajos en línia, finalment van optar per no fer-los al no tenir els recursos necessaris. «Amb prou feines vam poder gravar cançons a casa, alguns amb el mòbil i altres amb targeta de so i micròfons», ha assenyalat Brufau. Tot i això, ha explicat que treballen per poder fer concerts en línia aquest estiu.

El principal problema

El principal problema en què es troba ara Fa1na és l'escenari d'incertesa que ha deixat la crisi sanitària de la covid-19. «No sabem si d'aquí un mes i mig o dos mesos tornaran a sortir actuacions o si es quedarà tot parat fins a l'any que ve», ha dit Brufau, que ha afegit que la crisi sanitària els fa anar «setmana a setmana». En aquest sentit, Brufau considera que tenen «sort, entre cometes» de no dedicar-se professionalment al món de la música en un moment com l'actual. «Si per nosaltres ja ha estat un maldecap, no em vull imaginar per la gent que s'hi dedica exclusivament».

En tot cas, el grup afronta el retorn al local d'assaig amb la idea «d'estar preparats», en cas que en un futur pròxim els hi surti una actuació en directe. A més, també els permet centrar-se a treballar els nous temes que formaran part del seu futur segon disc, el qual no descarten publicar abans del que tenien previst. «Si les circumstàncies no canvien i les actuacions no es poden fer haurem d'adaptar-nos i fer nou material», ha explicat el cantant.

Pla obert de dos integrants del grup Fa1na durant el primer assaig que la formació ha fet
Aquesta setmana el grup semi amateur Fa1na ha fet el seu primer assaig físic | LleidaDiari.cat

Diverses iniciatives musicals en línia

Davant les diverses iniciatives musicals en línia que han sorgit arran del coronavirus, com és la retransmissió de concerts confinats, el membre de Fa1na espera que aquestes «no hagin vingut per quedar-se».

El grup ha participat recentment en iniciatives similars, encara que Brufau considera que «l'essència" de la música està als concerts i en les sensacions que es transmeten entre els artistes i el públic que gaudeix de la música. «Crec que aquesta és la màgia més gran de l'artista o, almenys, és el que més gaudeixo», ha indicat el cantant, que espera que la situació actual sigui «transitòria» i que, de moment, aquestes iniciatives els ajudin a «anar oferint la música de Fa1na a totes les persones que vulguin».


Comentaris

envia el comentari