Catalunya Diari

El guanyador del Premi Ricard Viñes porta a l’Auditori l’univers de Rachmàninov

El pianista Nicolai Kuznetsov actuarà acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Vallès aquest diumenge, a les 19.00 hores

El guanyador del Premi Ricard Viñes 2018 porta a l’Auditori l’univers de Rachmàninov
El guanyador del Premi Ricard Viñes 2018 porta a l’Auditori l’univers de Rachmàninov | LleidaDiari.cat

El guanyador del Premi Ricard Viñes 2018, el pianista Nicolai Kuznetsov, porta aquest diumenge a l'Auditori Municipal Enric Granados, a les 19.00 hores, l'univers de Serguei Rachmàninov. Acompanyat de l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà en la primera part 'El Concert per a Piano i orquestra núm 2 en Do menor' i, en la segona, interpretarà Txaikovski i la seva '1a Simfonia', també anomenada 'Somnis d'hivern'.

El concert 'El piano de Rachmàninov', patrocinat per GLS, IFR Group i M. Carme Grasa, estarà dirigit per Lucas Macías que, juntament amb Kuznetsov i l'Orquestra Simfònica del Vallès, transportarà el públic a l'univers melancòlic de Rachmàninov i, alhora, faran un viatge per les estepes russes de la mà de Txaikovski que completaran aquest gran programa de música russa. Més informació i venda d'entrades al web de LaTemporada Lleida i a la taquilla de l'Auditori Municipal Enric Granados.

Interpretaran el Requiem de Mozart

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dilluns la presentació dels concerts 'El Rèquiem de Mozart, homenatge a Lluís Virgili', que l'Orfeó Lleidatà i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida oferiran a Lleida i Tàrrega els dies 2 i 3 de març. En la seva intervenció, Rosa Pujol ha volgut destacar la tasca divulgadora de la música que fan formacions com l'Orquestra Julià Carbonell i l'Orfeó Lleidatà, que són «tot un referent en l'àmbit musical a casa nostra».

Una tasca que és possible d'acord amb un «esforç i una dedicació envejables», i que en aquest cas es materialitza en una obra que reforça «l'aposta en especialització en la música de gran format, en una iniciativa molt encertada perquè s'ha demostrat que n'assegura l'èxit i en preveu la continuïtat, perquè es presenta de forma fàcil i senzilla al gran públic». Més encara quan aquesta aposta vol ser un homenatge a una figura il·lustre com és la de Lluís Virgili, de la qual Joan Cortina ha dit que «juntament amb Oriol Martorell i uns pocs més, és un dels que va salvar la música coral a Catalunya en uns temps molt difícils».


Comentaris

envia el comentari