'Guitarra Busca Ensemble' obre la temporada de tardor a l’Auditori Municipal Enric Granados

Es tracta d'una proposta musical que pretén explorar i revelar diferents sonoritats en la música de cambra utilitzant la guitarra com a instrument principal
Imatge de la guitarrista lleidatana Laura Fontanals | LleidArt Ensemble

L'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida inaugura aquest divendres la temporada de tardor 2017 amb el concert de música de cambra 'Guitarra Busca Ensemble', amb Laura Fontanals i LleidArt Ensemble. L'actuació tindrà lloc a les 20.30 hores, a la sala 2. Aquest concert estrena també la programació estable d'arts escèniques i música a Lleida, la T2. 'Guitarra busca Ensemble' és una proposta musical que pretén explorar i revelar diferents sonoritats en la música de cambra utilitzant la guitarra com a instrument principal. En un mateix concert es podran escoltar diversos timbres i combinacions singulars a mesura que la guitarra es va fonent en ensembles formats per instruments de vent, corda fregada o corda percutida, donant així l'oportunitat a l'espectador de descobrir múltiples textures i possibilitats d'un dels instruments populars més arrelat a la nostra cultura.

  

El programa està format per una primera part d'obres del segle XX-XXI, amb el compositor bolivià Jaime Zenamon, l'italià Mario Castelnuovo-Tedesco i el català Eduard Rodés, i acaba amb el quintet per a guitarra i cordes més conegut del compositor italià Luigi Boccherini, el Quintet en Re Major, G 448. Un recorregut retrospectiu i contemporani amb aroma europeu en el món de la guitarra que faran del concert una experiència única.

 

El repertori del qual es podrà gaudir és el següent:

-Reflexões Nr. 6 per a Guitarra i Violoncel J. ZENAMON

I.Fluido - II.Doloroso - III. Vivissimo

-Fantasia Op. 145 per a Guitarra i Piano M. CASTELNUOVO-TEDESCO

I. Andantino (quiet and dreamy) - II.Vivacissimo (leggero e volante)

-A walk around the port, per a Guitarra, Flauta, Violí, Viola i Violoncel E. RODÉS

– pausa –

-Quintet en Re Major G 448 per a Guitarra i Quartet de corda L. BOCCHERINI

I.Pastorale - II.Allegro maestoso - III. Grave assai – IV. Fandango

Laura Fontanals, guitarra

LleidArt Ensemble

Guitarra- Laura Fontanals

Violins- Christian Torres i Ariadna Gabarrell

Viola- Núria Garcia

Violoncel- Oriol Aymat

Flauta- Neus Puig

Piano-Marta Castelló

 

Laura Fontanals, guitarrista nascuda a Lleida, inicia els estudis musicals amb Carles Herraiz. Llicenciada en Interpretació i Pedagogia de la Guitarra pel RCSMM amb Miguel Trápaga, Màster en Interpretació amb Perfil de Música de Cambra per la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar, Alemanya, amb Ricardo Gallén i Màrqueting musical per la UdK de Berlin. Ha tocat com a solista amb diferents orquestres i actua de forma regular en sales nacionals i internacionals.

 

LleidArt Ensemble és una associació de joves músics professionals que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol tipus d'estil i anant sempre més enllà dins l'àmbit de la música de cambra. Des de l'any 2013 és grup resident de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, la temporada 2015/16 va formar part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya, i el mateix any va ser Grup Vinculat a l' ESMuC. La temporada de tardor de l'Auditori Municipal Enric Granados presenta vint propostes musicals en formats diversos i per a tots els públics.Comentaris

envia el comentari