Catalunya Diari

El guitarrista Estas Tonne, cap de cartell de la dotzena edició del Músiques Disperses de Lleida

El duet Maria Arnal i Marcel Bagés inauguraran el MUD el dijous 8 de març

Estas Tonne, durant un concert la tardor de 2017 a Tallinn
Estas Tonne, durant un concert la tardor de 2017 a Tallinn | LleidaDiari.cat

El guitarrista d'origen ucraïnès, Estas Tonne, serà el cap de cartell de la pròxima edició del MUD, el Festival de Músiques Disperses de Lleida. Segons l'organització, es tracta d'un «gran nom i ja gairebé llegendari guitarrista que incomprensiblement ha visitat poquíssim el nostre país». De fet, l'any 2018 només oferirà dos concerts a l'estat espanyol: a Lleida i Madrid. També està confirmat que el duet Maria Arnal i Marcel Bagés inauguraran el festival el dijous 8 de març. La dotzena edició del MUD tindrà lloc del 8 a l'11 de març de 2018 i, a més del Cafè del Teatre, enguany també acollirà concerts la Seu Vella de Lleida. 

Precisament, Estas Tonne actuarà el diumenge 11 de març a les 20h a La Seu Vella, en el concert de cloenda. El MUD és un festival pioner de neo-folk a l'estat espanyol i ha estat guardonat amb el premi Altaveu 2016. Segons els organitzadors del MUD, la música d'Estas Tonne és el reflexe d'una gran varietat d'enfocaments artístics i una fusió d'estructura clàssica, tècnica flamenca, arrels gitanes, característiques de paisatges sonors llatins i electrònics.

«Tota aquesta varietat d'estils flueixen entre ells de forma natural, apareixent de manera sorprenent en harmonioses estructures sonores, manifestant-se de manera diferent a cada concert. Portant al límit les emocions que es poden desprendre del seu instrument», asseguren. Pel que fa al duet de Maria Arnal i Marcel Bagés, els qualifiquen de una de les revelacions més sorprenents dels darrers anys en el panorama musical estatal, començant amb un simple grapat de cançons que conformaven el seu primer EP i que va desembocar en l'edició del seu primer àlbum poc després, '45 Cerebros y 1 Corazón'. 

«Transmissors de la música popular ibèrica als nostres dies, rescatant oblidats cançoners i afegint al repertori noves cançons pròpies que automàticament han passat a esdevenir clàssics d'una música que és folk, és experimentació i és profund sentiment. Música popular d'ahir i avui, per al dia de demà», afegeixen.


Comentaris

envia el comentari