Catalunya Diari

Humor, dansa, circ i música, l’oferta familiar d’aquest Nadal al Teatre de la Llotja de Lleida

Des del 26 de desembre i fins al 4 de gener

L'espectacle d'humor poètic «Rien à dire» del pallasso Leandre iniciarà el pròxim dimarts 26 de desembre l'oferta familiar del Teatre de la Llotja de Lleida per les festes de Nadal. A més d'aquesta obra, que ha triomfat per tota Europa, els espectadors del teatre lleidatà podran veure el dia 29 de desembre «Viatge al centre de la Terra» l'adaptació del clàssic de Juli Verne, i «Mur», una combinació de circ i música, que es representarà el dia 4 de gener. Els tres espectacles es podran gaudir per només divuit euros, adquirint un pack familiar a les taquilles del Teatre de la Llotja.

  

  

La tarda de Sant Esteve arriba «Rien à dire», un espectacle que fa tres anys va rebre el Premi de Circ Ciutat de Barcelona i el Premi de Circ de Catalunya a la millor posada en escena. L'espectacle, després de la seva estada a Lleida, se n'anirà cap al Brasil. L'obra sorgeix de «Chez Leandre», un espectacle de carrer del qual se n'ha fet més de 400 representacions arreu del món, i que ara s'ha adaptat a les sales de teatre. Amb una escenografia austera, formada per quatre mobles, una porta i una casa sense parets,«Rien à dire» busca respostes sobre quina és la funció del pallasso i les seves eines.

El mateix Leandre ens respon que amb l'empatia, la sorpresa i el riure apareix la bellesa i es crea un forat a través del qual poder mirar la humanitat d'una manera diferent. La unió de Roseland Musical, companyia amb més de 30 anys d'experiència en la creació i producció d'espectacles adreçats al públic infantil, i Franc Aleu, artista audiovisual guardonat amb el Premi Nacional de Cultura l'any 2014, porta «Viatge al centre de la Terra» el dia 29 de desembre al Teatre de la Llotja de Lleida. En l'obra, es barregen la dansa, els colors i l'aventura amb un únic propòsit: la tecnologia al servei dels clàssics.

A «Viatge al centre de la Terra», l'Eva i l'Ava són dues germanes, una viu en el seu món tecnològic i científic, l'altra en el seu món clàssic i romàntic, però troben un objectiu comú i seguint les pistes deixades per un avantpassat de la seva família començaran un viatge que els portarà a un país llunyà, Islàndia. L'escenografia es compon de dues pantalles: la del fons de l'escenari i una de frontal gairebé transparent. En ambdues es projecten els decorats i personatges virtuals i la transició d'imatges i personatges d'una a una altra pantalla forma un ambient 3D que envolta als protagonistes.

El darrer espectacle familiar de Nadal serà «Mur», dirigida per la companyia (Cia)3, un 'show' que combina el circ i l'humor amb música en directe. A l'obra, que es representarà el 4 de gener, un grup de 9 clowns interactuen amb una estructura central que simula un mur fet de cubs que es construeix i desconstrueix constantment. Equilibris, acrobàcies, malabars amb un missatge de fons: desconstruir un mur per edificar un nou món en què persones heterogènies puguin conviure en equilibri.

Una metàfora de treball col·lectiu resumida en una frase: «Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny». És l'essència d'aquest espectacle que es va poder veure el passat mes de setembre a FiraTàrrega. Nacho Flores és el director de «Mur» i Ramón Giménez, fundador d'Ojos de Brujo, n'ha creat la música. L'equip el completa la companyia integrativa Circ Bombeta, Circ Vermut, l'acròbata Alberto Munilla i l'il·luminador Xavi Valls, que ha col·laborat amb artistes com Jordi Savall o Buenavista Social Club.


Comentaris

envia el comentari