Catalunya Diari

L’IEI porta la ciència al territori amb cinc xarrades sobre la taula periòdica a les escoles del Pallars

'Històries de la taula periòdica que no t’havien explicat mai’, a càrrec de Carles Moreno, és la conferència que protagonitza aquest cicle

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha posat en marxa aquest dilluns el cicle 'L'IEI amb la ciència a les Terres Lleida 2022', una iniciativa que té com a objectiu divulgar al territori, especialment entre els estudiants, diferents avenços i coneixements científics i tecnològics. Per aquesta primer cicle, els destinataris han estat els escolars dels dos Pallars.

El cicle inclou cinc xarrades, les dues primeres celebrades avui i les altres tres previstes per a la setmana vinent, concretament per al dijous 27. Pel que fa a les dues sessions d'avui, han tingut lloc al Pallars Sobirà: a l'INS Morelló d'Esterri d'Àneu i a l'INS Hug Roger III de Sort. Les altres tres seran al Pallars Jussà: a l'Institut de La Pobla de Segur (10.00 hores) i a l'Institut i el Col·legi La Immaculada de Tremp (12.00 i 14.00 hores, respectivament).

Imatge del cartell de l'exposició a l'IEI
L’IEI porta la ciència al territori amb cinc xarrades sobre la taula periòdica als centres escolars del Pallars | LleidaDiari.cat

Totes les conferències tenen un tema únic

Totes les conferències tenen un tema únic, 'Històries de la taula periòdica que no t'havien explicat mai', i van a càrrec de Carlos Moreno, llicenciat en Química per la Universitat de València i amb una extensa trajectòria com a divulgador científic en congressos, ràdio i televisió, revistes i projectes. En l'actualitat, Moreno és professor a Àgora Internacional School Andorra i a la Universitat d'Andorra.

En aquestes sessions, Carlos Moreno mira d'acostar als escolars allò que hi ha al darrere de la taula periòdica d'elements químics, amb els seus símbols i numeracions estranyes, i posant l'accent en el fet que, al darrere de cada element, hi ha una història per contar: d'intrigues, de misteri, d'efectes insospitats, històries humanes i de vegades no tant.

Moreno ja va oferir aquesta conferència a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs dins el cicle Ciència a l'IEI, una iniciativa de la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies celebrada al darrer trimestre de l'any passat i que va incloure altres quatre xarrades a càrrec de ponents de màxima rellevància.


Comentaris

envia el comentari