Catalunya Diari

L’IEI homenatja la figura de l’historiador i arxiver Enric Arderiu

L’objectiu és recuperar la trajectòria professional i personal d’un dels grans activistes culturals i impulsors del catalanisme

L'Institut d'Estudis Ilerdencs retrà homenatge a l'historiador i arxiver Enric Arderiu i Valls amb un cicle de conferències que es desenvoluparà del 30 de gener al 20 de febrer. El cicle s'articularà en quatre xarrades que arribaran coincidint amb el centenari de la mort d'una figura amb una personalitat molt rica, ja que Arderiu, natural de Linyola, va ser activista cultural, historiador, filòleg i arxiver, una activitat que va aprofitar per impulsar el catalanisme i la Renaixença a Lleida.

De fet, organitzà els Jocs Florals, ocupà la primera càtedra de Llengua Catalana de l'Escola Normal i fou un dels fundadors del Centre Excursionista de Lleida, el 1906. Organitzat per la Secció de Geografia i Història de l'IEI amb la col·laboració del Centre Excursionista de Lleida i l'Arxiu Històric, el cicle pretén recuperar la seva figura i acostar-la al públic lleidatà d'acord amb la seva trajectòria professional i personal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La primera sessió inclourà xerrades

Així, la primera sessió, programada pel dijous 30 de gener a l'Aula Magna de l'IEI, inclourà les xarrades 'Sobre la vida d'Enric Arderiu i Valls', a càrrec d'Esteve Mestre i Antoni Solé, i 'Els anys de Lleida i la seva família', per Josep Varela Serra, a més d'un parlament d'Enric Arderiu i Gras, nét de l'homenatjat.

La segona jornada tindrà lloc el 6 de febrer també a l'Aula Magna de l'IEI i tractarà sobre 'Enric Arderiu: pedagogia i catalanitat', a càrrec de Josep Borrell; la tercera, el 13 de febrer a l'Arxiu Històric de Lleida (Departament de Cultura), parlarà sobre 'Enric Arderiu i els arxius', a càrrec de Maria Jesús Llavero; i la quarta i última està programada pel 20 febrer al Centre Excursionista de Lleida, on Francesc Bertran parlarà sobre 'Enric Arderiu i l'excursionisme'.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari