Catalunya Diari

La inauguració de l'obra sobre presos polítics retirada d'ARCO desperta una gran expectació

Centenars de persones han fet cua per poder entrar a la sala d'exposicions temporals a veure la polèmica mostra

La inauguració de l'obra retirada d'ARCO ha despertat molt d'interés.
La inauguració de l'obra retirada d'ARCO ha despertat molt d'interés. | LleidaDiari.cat

Centenars de persones han fet cua aquest dimecres a la tarda davant el Museu de Lleida per veure en directe l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', retirada de la fira ARCO de Madrid fa quinze dies. L'exposició polèmica s'ha inaugurat, enmig d'una gran expectació, amb l'absència del seu autor, que ja va dir que volia allunyar-se del primer pla públic i deixar que el conjunt fotogràfic fes «el seu propi recorregut». Qui sí que ha assistit ha estat el seu propietari, l'empresari lleidatà, Tatxo Benet, que la va adquirir per uns 80.000 euros abans de ser retirada.

Benet ha celebrat que sigui el Museu de Lleida, d'on es van endur les 44 obres de Sixena, el primer lloc on es pugui visitar perquè «la gent de Lleida ho va viure com un atac, sentien que els hi havien pres alguna cosa i és una manera de donar-los alguna cosa a canvi», ha dit.

L'obra es podrà visitar fins al 22 d'abril a la sala d'exposicions temporals i després s'exposarà al CCCB. Benet ha reconegut que ha rebut una allau d'oferiments per exposar l'obra d'arreu de Catalunya, d'altres llocs d'Espanya com a Madrid o al País Basc i fins i tot de l'estranger.

Un noi observa l'exposició al Museu de Lleida.
Un noi observa l'exposició al Museu de Lleida. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari