Catalunya Diari

Ja és aquí la Temporada Estable de l'Orfeó lleidatà

Ja és aquí la Temporada Estable de l'Orfeó lleidatà| Redacció - Fotografia: Orfeó Lleidatà

 Una de les novetats a destacar és la incorporació de dos caps de setmana temàtics, dedicats a gèneres concrets: Un a les músiques del món, dins el cicle 'Música Íntima a Sant Martí'; i l’altre dedicat al fado, amb la presentació del I Festival de Fado de Catalunya, Interfado, que tindrà lloc al Cafè del Teatre.
 
El Festival de Música de nova creació SINCRONIC proposa enguany un format sorprenent. Ubicada al mig de la sala d’exposicions temporals de la Panera, on s’hi pot visitar l’exposició 'Juan López. A la deriva', l’orquestra Joves Músics del Vallès interpretarà les tres obres finalistes al III Concurs de composició SINCRONIC. El públic, que serà qui triï l’obra guanyadora, podrà asseure’s entre els músics de l’orquestra i viure així l’experiència de la música en primera persona.
 
Una altra de les novetats que presenta la temporada és el I Festival de Fado de Catalunya, INTERFADO, que l’Orfeó organitza conjuntament amb la Paeria i que tindrà lloc al Cafè del Teatre. Es tracta d’una proposta que pretén mostrar totes les interpretacions del fado, des de les més tradicionals a les més modernes des d’un punt de vista interdisciplinar. De fet Interfado pretén ser un pont Catalunya-Portugal i incorpora activitats paral·leles com ara una mostra gastronòmica o un documental. El festival compta amb el suport del Govern de Portugal.
 
El cicle 'Música Íntima a Sant Martí' es converteix enguany en un cap de setmana temàtic dedicat a les músiques del món amb intèrprets de renom internacional com ara l’israelià Ravid Goldsmith, que presenta música per a hang, el grup Goni Canu, amb música i danses africanes i la japonesa reconeguda internacionalment Junko Ueda.
 Per altra banda, continúa el cicle 'Moments Musical's, en coproducció amb l’Auditori Enric Granados, que presenta dues propostes per a tota la família: l’espectacle de música i acrobàcies 'Merci Bien' i 'Per un instant', una evocació del món dels infants a través de la música i les joguines.
 
Més esponsorització privada
Amb un pressupost de 84.000 euros, la temporada estable programa un total de 19 concerts gràcies en bona part a l’impuls de l’esponsorització privada, que s’incrementa un 50% respecte la temporada anterior, suposa un 20% del pressupost i compensa així la forta davallada de les aportacions públiques. L’objectiu és mantenir la filosofia de l’entitat: preus assequibles perquè tothom pugui accedir a la música. A més, el 40% del pressupost s’obté de recursos propis i un 20% és aportació de la pròpia entitat.


Comentaris

envia el comentari