Catalunya Diari

El Jazz Tardor torna a portar a Lleida algunes de les figures més importants del panorama actual

El festival, que arriba a la seva vint-i-quatrena edició, es celebrarà del 3 al 26 de novembre i comptarà amb actuacions de gran nivell
Imatge del cartell de Jazz Tardor
Imatge del cartell de Jazz Tardor | LleidaDiari.cat

Lleida tornarà a gaudir del millor jazz amb la vint-i-quatrena edició del Jazz Tardor, que portarà al Cafè del Teatre de l'Escorxador i altres escenaris de la ciutat una variada programació de concerts entorn aquest estil musical, del 3 al 26 de novembre. La tinent d'alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, i el director del Festival de Jazz de Lleida, Josep Ramon Jové, han presentat el programa, que comptarà amb grups de talla internacional, com el saxofonista Benny Golson i els trompetistes Wallace Roney i Rick Margitza, així com els millors artistes emergents d'aquesta escena musical. Parra ha destacat l'elevada qualitat del festival, que any rere any «porta a Lleida músics i grups d'un gran nivell», fet que permet consolidar-lo i fidelitzar al seu públic. 

  

 

 

Josep Ramon Jové ha destacat que el plat fort d'aquesta edició serà la presència a Lleida el 25 de novembre al Cafè del Teatre de l'Escorxador del saxofonista Benny Golson, de 88 anys, a qui ha definit com «un dels músics més importants de tota la història del jazz, no només com a intèrpret, sinó també per les seves aportacions com a compositor». A més, a la seva banda hi trobem al contrabaixista lleidatà Ignasi González. 

 

Alguns altres dels artistes internacionals més reconeguts que passaran per Lleida el mes que ve són Ray Gelato & The Enforcers, el millor representant del swing que es fa actualment, que presentarà el seu nou disc 'Energy!' i Wallace Roney Quintet, liderat per un dels grans trompetistes del jazz actual, deixeble, entre d'altres de Miles Davis. També va tocar amb aquest gegant del jazz en els seus orígens Rick Margitza, que arriba a Lleida el dia 23 amb el seu projecte propi després d'enlluernar durant dècades públics de tot el món tocant amb artistes com McCoy Tiner, Chick Corea o els Steps Ahead.

 

Però el Jazz Tardor no oblida tampoc els talents emergents de l'escena catalana i local. Així, hi haurà un concert antològic de la Big Band de Lleida i es podran veure concerts a càrrec de Joan Sanmartí, Five in Orbit i Afro Blue, entre altres propostes sorgides de Catalunya i que són d'un nivell de qualitat i originalitat que fan de Catalunya un dels llocs on es fa millor jazz del continent europeu, ha destacat Jové, qui ha assenyalat també que l'Ajuntament de Lleida gairebé ha duplicat aquest any la seva aportació econòmica al festival.

 

El cartell del festival d'enguany canvia l'estil dels últims anys, en homenatge a Carlos Catarecha, un gran aficionat al jazz de Lleida des dels anys 80 que també feia fotografies de concert i que va morir recentment. El cartell mostra una fotografia seva d'un concert de fa dos anys al Cafè del Teatre. La majoria de concerts seran al Cafè del Teatre, però també hi haurà algunes sessions en altres espais com l'Auditori Municipal Enric Granados, la sala Línea i el Teatre La Lira de Tremp. Comentaris

envia el comentari