Catalunya Diari

Joan Pera es reinventa amb el clàssic 'L'Avar' de Molière

Joan Pera es reinventa amb el clàssic 'L'Avar' de Molière| Redacció - Fotografia: Teatre de la Llotja

 

Joan Pera abandona la seva faceta teatral més coneguda per endinsar-se en l'apassionant personatge garrepa i usurpador del clàssic 'L'Avar' de Molière. L'obra, adaptada per Sergi Belbel i amb un repartiment d'actors de luxe, és el darrer text escrit i interpretat pel dramaturg francès i s'ha convertit en un text cabdal en la història del teatre universal.

Sota la direcció de Josep Maria Mestres, i amb un ventall d'actors de luxe, entre els quals es troben Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francés, el pròxim dissabte 22 d'octubre, a partir de les 21.00 hores, el Teatre de la Llotja de Lleida acollirà una obra que planteja als espectadors planteja el dilema tradicional entre la hipocresia de les normes morals i l'autenticitat dels sentiments.
 
A 'L'Avar', Pera interpreta Harpagon, el personatge que qualsevol actor de teatre voldria fer. Marcat per l'avarícia, l'especulació i la usura, vol casar la seva filla Elisa amb Anselm, un home vell i ric. Després d'una sèrie de situacions còmiques amb un rerefons tràgic, Harpagon recupera l'or que li van robar i descobreix com l'amor i la joventut s'imposen a l'obra, vencent a l'autoritat imposada.
 
En aquesta comèdia, Molière utilitza tots els ressorts de l'humor: el personatge còmic d'Harpagon (el còmic de la situació) i, per descomptat, la comicitat de les paraules i els gestos, heretats de la farsa i del ball que l'autor coneixia molt bé.  'L'Avar' esdevé un text cabdal en la història del teatre universal.
 
Les entrades es poden adquirir al web www.teatredelallotja.cat, a la taquilla del Teatre o bé a Turisme de Lleida, al carrer Major, 31 bis. El preu és de 32 euros Amic, 37 euros la General i 10,75 la Butaca Jove.


Comentaris

envia el comentari