Catalunya Diari

L'artista Joaquín Ferrer fusiona a Lleida l'art de la pintura amb la música

El pròxim 4 d'abril inaugurarà la seva exposició a Le Petit Atelier de Lleida

Imatge de les feuilles mortes
Imatge de les feuilles mortes | Joaquín Ferrer Guallar

L'artista Joaquín Ferrer Guallar, més conegut com a Feguars, inaugurarà el pròxim 4 d'abril a les 19.30 hores de la tarda la seva exposició de pintura 'Instants' a la galeria Le Petit Atelier, ubicada al carrer Amsterdam número 4 de Lleida. Ferrer defineix la seva pintura com una abstracció geomètrica. Des de fa més de dues dècades, explica, tots els seus quadres es basen en la música i en obres clàssiques com 'El Matí' de Grieg, o 'Música Aquàtica' de Haendel.

En relació a les bandes sonores de pel·lícules, l'artista s'ha inspirat amb 'Over the rainbow', tema de la pel·lícula de 1939 'El Mag d'Oz' interpretada per Judy Garland, 'Carros de Foc', de Vangelis, i 'Gabriel'S Oboè', d'Ennio Morricone de la pel·lícula 'La Missió'. Finalment, destaca cançons i cantautors com Luis Eduardo Aute amb 'Queda la música' o 'Sense el teu batec', 'Festa', 'Balada de Tardor' i 'Mediterrània", de Joan Manuel Serrat, així com 'Imagine', de John Lennon, i 'De què parles, havanera', cançó interpretada per Carlos Cano i Marina Rosell.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Quadres que connecten amb música gràcies a un codi QR

És tal la relació de les seves obres amb la música, que els espectadors poden escoltar mitjançant un codi QR i els seus telèfons mòbils la música que es desprèn de cada quadre. En aquest punt, explica Ferrer «s'uneixen la música, la poesia i la pintura al mateix temps». A la pàgina web de l'autor es poden apreciar més de 60 obres, totes elles, pintades amb la cura i la inspiració que caracteritza a Ferrer.

Targeta de la inauguració
Targeta de la inauguració | LleidaDiari.cat

 

Altres exposicions a Lleida, aquesta, fotogràfica

'Hiroshima i Nagasaki. Els únics atacs atòmics de la història', és el títol de l'exposició del fotoperiodista Lucas Vallecillos que, des d'aquest dilluns i fins al 12 d'abril, es podrà veure a la planta -1 del Centre de Cultures del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).

Les conseqüències devastadores del bombardeig de les dues ciutats japoneses l'agost de 1945 per part de l'exèrcit nord-americà, serveix de punt de partida a l'autor per retratar les Hiroshima i Nagasaki actuals i els supervivents d'aquella massacre que va segar la vida de més de 210.000 persones. Des de llavors, els efectes de les bombes han causat el mateix nombre de morts. Encara avui, mor gent per malalties causades per les radiacions, mentre que el patiment físic i psicològic continua per als supervivents i els seus descendents.

La mostra s'estructura en dues parts. D'una banda, 'Testimonis' posa cara a aquell desastre amb el relat de vuit hibakusha (supervivents de la bomba atòmica), que expliquen com van viure el bombardeig i com aquell fet va marcar les seves vides. De l'altra, 'Hiroshima i Nagasaki avui', és el retrat actual de les dues ciutats que viuen el present sense oblidar el passat i que s'han convertit en un exemple de superació. Aquesta sèrie d'imatges pretenen, segons Vallecillos, estimular un imaginari col·lectiu més modern, que transcendeixi certa estigmatització i les dramàtiques imatges en blanc i negre de 1945.


Comentaris

envia el comentari