Catalunya Diari

La jornada 'Cuina i aliments: tecnologia, salut i formació', té ja 370 inscrits

Una vintena d’experts analitzen a Lleida l’èxit internacional de la cuina catalana al III Congrés

Presentació del congrés de cuina
Presentació del congrés de cuina | LleidaDiari.cat

370 professionals vinculats al món de la cuina i la gastronomia assistiran dilluns, 8 d'abril, a la Jornada Cuina i aliments: tecnologia, salut i formació que se celebrarà a la Llotja amb la participació d'una vintena d'experts que analitzaran l'èxit internacional de la Cuina Catalana en la que serà la 2a jornada plenaria del III Congrés Català de la Cuina. Reflexionar sobre aquells factors que han fet que la cuina i la gastronomia catalana hagin assolit gran prestigi internacional durant les últimes dècades i, sobretot, analitzar quins aspectes cal potenciar per millorar i consolidar-ne l'èxit de cara al futur.

Aquest és l'objectiu d'aquesta trobada que començarà a les 09.00 hores i que, segons Jordi Graell, director de la comissió organitzadora local i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL); omptarà amb diferents experts que abordaran les tendències en ciència i tecnologia a la cuina, els avenços en nutrició, salut i seguretat dels aliments i els reptes futurs en la formació dels professionals del sector.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El programa compta amb la intervenció d'experts

La jornada de dilluns 8 a la Llotja, titulada 'Cuina i aliments: tecnologia, salut i formació', s'emmarca dins del III Congrés Català de la Cuina i està organitzada per la comissió territorial de Lleida del congrés, en coordinació amb la UdL. El programa compta amb la intervenció d'experts i representants de diferents entitats relacionades amb la cuina, l'hostaleria i la gastronomia. L'assistència, tot i ser gratuïta, requereix una inscripció prèvia al web http://www.congrescuinalleida.udl.cat. L'acte començarà amb una inauguració per part de Delfí Robinat, president del Consell Social de la Universitat de Lleida, i el mateix Jordi Grell, director de la comissió local.

A continuació s'inciarà una taula rodona sobre les tendències en ciència i tecnologia pel que fa a la preparació dels aliments. Jordi Barri, CEO del grup Teresa Carles; Pere Castells, president del Science and Cooking World Congress Barcelona; Albert Torné, director de I+D+i de Distform i Ivan Pascual, xef pastisser de Cal Gumer debatran sobre el tema, amb la moderació de la Dra. Olga Martin de la Universitat de Lleida. Tot seguit serà el torn d'analitzar 'la nutrició a la carta, salut i seguretat alimentària, amb el Dr. José Serrano, de l'Institut de Recerca Biomèdica de la Universitat de Lleida; el Dr. Santiago Lavin, de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Gemma Salvador, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Teresa Carles, cuinera vegetariana del grup Teresa Carles. Tots ells exposaran els seus punts de vista moderats per la Dra. Teresa Hernández de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

  

Intervenció de diferents xefs

El programa seguirà amb les intervencions de Mercè Tomàs, xef del restaurant l'Estel de la Mercè; Toni Gerez, sommelier i cap de sala del restaurant Castell de Peralada; Gonzalo Ferreruela, xef del restaurant Ferreruela i Magda Juanós, de la Federació d'Hostaleria de Lleida que posaran en comú les seves idees sobre el futur de la formació dels professionals de la restauració, tant en la cuina com en la sala.

La taula serà moderada per Xavier Tarragona, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Finalment, la jornada acabarà amb un debat entre els cuiners Xavier Pellicer, xef del restaurant Xavier Pellicer i Xavier Sagristà, xef del restaurant Castell de Peralada. En aquest cas, el moderador serà en Gregori Canalias, coordinador de relacions externes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.


Comentaris

envia el comentari