Catalunya Diari

La 19ª edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ja escalfa motors

La 19ª edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ja escalfa motors| Redacció - Fotografia: Turisme de Lleida

 Els actes al voltant de la Festa de Moros i Cristians comencen dissabte 17 de maig amb un esmorzar medieval popular en què els assistents podran gaudir de menjars típics de la tradició mora i cristiana. És una activitat per anunciar l’inici de la festa, que anirà acompanyada de músics dispersats per tot l’eix comercial. A la tarda, la Plaça Sant Francesc acollirà l’assaig infantil que s’acabarà amb un berenar on cal destacar, especialment, la participació del Club Banyetes.
 
Diumenge s’inicia amb l’entrada infantil i desfilada de les bandes i els festers que acompanyen a tots els nens pels carrers de Lleida fins a la Plaça Sant Joan, on es farà la tradicional presentació de les bandes i el concurs. La festa continuarà amb un dinar multitudinari entre bandes i festers. La jornada continua amb una concentració al darrera de la Porta del Lleó de la Seu Vella a les 18.00 hores. Els boatos es van preparant i les filades es van formant per fer l’entrada a les 18.30 hores. A les 21.30 hores tindrà lloc la tradicional batalla de Moros i Cristians i els parlaments de les ambaixades al Pont Llevadís de la Seu Vella. El bàndol guanyador d’enguany, el cristià, prendrà posteriorment possessió de la ciutat. 
 
Les comparses aniran acompanyades per la Banda de Música de Franga, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, la Ilerband, la Unión Musical Villanieva de Gállego i per l’Agrupació Musical l’Horta Sud. Enguany, el parlament de la batalla ha estat obra d’Emili Bayo, i els parlaments de les ambaixades són de José Galan. 
 
Totes les persones interessades en llogar cadires per poder veure la desfilada de gala podran adquirir els tiquets a l’Oficina de Turisme de Lleida per tres euros, en compra anticipada, i a 5 euros el mateix diumenge. 


Comentaris

envia el comentari