Catalunya Diari

La 28a Fira de Titelles de Lleida oferirà 28 espectacles, sis dels quals seran estrenes absolutes

L'espectacle 'Cendres' de la companyia franco noruega Plexus Polaire inaugurarà el certamen, que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig

Imatge d'arxiu de la Fira de Titelles de Lleida. | Fira de Titelles de Lleida

La 28a edició de la Fira de Titelles de Lleida comptarà amb la participació de 28 companyies -tres més que en la darrera edició- catalanes, estatals i internacionals, que oferiran 28 espectacles dels quals sis seran estrena absoluta, tres estrena a l'estat espanyol, mentre altres tres s'estrenaran per primer cop a Catalunya. El certamen, que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de maig, ha programat un total de 91 actuacions per a diferents públics en els 26 espais distribuïts arreu de la capital del Segrià. També comptarà amb la participació d'uns 150 programadors i d'uns 300 professionals, que un any més es donaran cita a l'espai PRO. Com a novetats, destaquen una programació OFF, amb dos espectacles que se sumaran a les actuacions oficials, i la creació del Premi del Jurat Infantil. La inauguració de la fira anirà a càrrec de l'espectacle Cendres de la companyia franco noruega Plexus Polaire; serà aquest divendres, a les 22.00 hores, al Teatre de l'Escorxador. El certamen, organitzat pel Centre de Titelles de Lleida i l'Ajuntament de Lleida, espera superar els 40.000 espectadors.

Enguany, la fira oferirà fins a 15 estrenes, de les quals 6 són absolutes. Es tracta dels espectacles Hatchi, del Centre de Titelles de Lleida; La casa perduda, de la companyia Teatre de l'Aurora; Kiti Kraft, de Bamablina Teatre Practicable; Karla Kracht & Andres Beladiez estrenaran, amb la col·laboració de la Fira de Titelles, el seu 6º below nothing; mentre les companyies catalanes Peus de Porc i Red Button estrenaran IMAG 341. Un coet per fer volar la imaginació i Automàtics, respectivament. A banda dels espectacles que s'estrenaran a Lleida, el públic també podrà gaudir de molts altres com ara La gallina dels ous d'or de Zum Zum Teatre; Transhumància, de Xip Xap; Punchinelis, de Siesta Teatro; Hand Stories, de la companyia xinesa Yeung Fai; Elisapi y las auroras boreales, de la canadenca Théâtre Motus, o Nàufrags, de la companyia de teatre Lluís Danés-Santa Mandra, que després de la representació oferirà un col·loqui amb el públic.

Programa de la 28a Fira de Titelles de Lleida


Comentaris

envia el comentari