Catalunya Diari

La 43 Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, a Lleida

La 43 Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, a Lleida| Redacció - Fotografia: http://www.pessebrescat.cat

 L'Agrupació de Pessebristes te confirmades gairebé una trentena d'entitats pessebristes de Catalunya, que tenen previst venir a Lleida per tal de participar en la Trobada, amb l'assistència de prop 200 pessebristes. La Trobada s'iniciarà oficialment a les 10.30 hores, amb una recepció institucional al Palau de la Paeria, on l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, donarà la benvinguda a la ciutat a totes les associacions pessebristes assistents. Tot seguit, al pati del mateix palau de la Paeria serà inaugurada una exposició extraordinària de diorames del mestre pessebrista Josep Mª Ramon. L'exposició podrà visitar-se durant tota la jornada.
 
Després d'aquest acte protocol·lari, a les 12.00 hores, a la Catedral Nova tindrà lloc la celebració de l'Eucaristia presidida pel bisbe de Lleida, Joan Piris, concelebrada pels consiliaris de les diverses associacions i cantada per la Coral Estel.
 
Finalitzada la celebració, els pessebristes es traslladaran fins la capella del Peu del Romeu, seu de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Allí podran visitar les mostres permanents de diorames, amb els llegats de les Mestres Pessebristes Joaquima Barrufet i Paulina Ametller, així com la col·lecció de diorames bíblics del Mestre Pessebrista Emili Tordera i els nous pessebres i diorames incorporats a aquest patrimoni pessebrista lleidatà, de la també Mestre Pessebrista Conxita Castellà. En total es podran visitar, també durant tot el dia de la Trobada, prop de 80 diorames i pessebres.
 
La Trobada clourà amb una dinar de germanor de tots els pessebristes participants i les seves entitats, al Restaurant 'La Masia" de Lleida, on es procedirà al relleu i designació de la propera localitat que acollirà el proper any la 44 Trobada. Finalment es prevista també una visita opcional a la Seu Vella de Lleida.


Comentaris

envia el comentari