Catalunya Diari

La 5a Festa del Vi de Lleida s’amplia a dos dies i es trasllada a la plaça de la Llotja

La 5a Festa del Vi de Lleida s’amplia a dos dies i es trasllada a la plaça de la Llotja| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La cinquena edició de la Festa del Vi de Lleida, que organitza Turisme de Lleida, amb el patrocini de Grup Actel, Autobusos de Lleida i Comerco, comptarà amb 25 expositors i més de 60 referències de vi. El dissabte a la tarda està més dirigida al públic jove i el diumenge al matí a un públic més familiar. L’espai acollirà diverses activitats paral·leles, com animació i actuacions musicals o sortejos. Una altra de les novetats d’enguany són els codis QR sobre la festa del vi de Lleida que els usuaris podran llegir i compartir.
 
Els cellers que hi participaran són: Analec, Bregolat Cultura Ecològica, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L‘Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars i Fira del Vi del Pirineu. L’oferta gastronòmica que s’hi podrà trobar anirà de la mà del Celler del Roser, Fruita Blanch, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, La Llotja, Gilda, BO de Shalom i Tarrazú.
 
El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat aquest dilluns els detalls de la festa amb el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, i el president de a Ruta del Vi de Lleida – Costers del Segre, Tomàs Cusiné, i ha remarcat la importància que està prenent aquest tipus de turisme. Ros ha comentat que el turisme enològic, un sector emergent, combina el turisme, el coneixement del territori i la gastronomia i que és un dels productes turístics que està tirant endavant, sobretot en zones interiors del país. Segons l’alcalde, Catalunya lidera aquest tipus de turisme, que aporta visitants amb poder adquisitiu i que permet lligar la gastronomia i el territori, que en el cas de Lleida són dos dels grans sectors econòmics. 
 
En el marc de la presentació, que s’ha fet a la botiga Vinicia de Lleida, el regidor Larrosa ha parlat també d’algunes activitats paral·leles que es faran en aquests dos dies de festa, subratllant el dinar de diumenge maridatge de diumenge '7 vins, 7 paisatges', que organitza Como Pomona, que inclou 7 vins de la Ruta del Vi de Costers del Segre i 7 degustacions gastronòmiques. Per a Larrosa, la Ruta del Vi juntament amb Turisme de Lleida estan treballant per convertir Lleida en una destinació enogastronòmica d’àmbit internacional. Larrosa ha indicat que aquest turisme és un nínxol de mercat creixent i que a més, demostra que el turisme també dóna valor afegit a la producció, tant vitivinícola com agroalimentària.
 
Per la seva banda, Tomàs Cusiné ha incidit en el fet que la Festa del Vi és una iniciativa important que serveix de plataforma, constant i permanent, per donar a conèixer els productors de vins lleidatans i també necessària per a la seva promoció. Ha remarcat que cada vegada els cellers del territori fan millors vins i que en els últims anys s’ha vist un dinamisme en el sector, com ho certifica l’augment en les visites al celler, que han crescut un 15 per cent arribant l’any passat a les 35.000.


Comentaris

envia el comentari