Catalunya Diari

La 9a edició de Cinemón arriba a Lleida del 18 al 20 de juliol

La 9a edició de Cinemón arriba a Lleida del 18 al 20 de juliol| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Cinemón ofereix a la ciutadania un ampli ventall d’activitats teatrals, actuacions musicals, documentals, curtmetratges i pel·lícules al voltant del conflicte del poble sahrauí, tant dels territoris ocupats com dels alliberats. Cal destacar, especialment, la projecció de la pel·lícula 'Hijos de las nubes', de Javier Bardem i Álvaro Longoria, així com la matinal de dissabte, amb activitats familiars, i l’actuació de màgia de diumenge, a càrrec de Mags del Món.
 
La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Mª Rosa Ball, ha convidat tothom a participar en el cicle de cinema solidari al carrer i a gaudir de totes les activitats programades, que són gratuïtes. Cal destacar que, a més a més, els assistents podran gaudir de productes de comerç just proporcionats per Intermón Oxfam, una parada informativa i divulgativa de les actuacions que porten a terme la Fundació Lleida Solidària i l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, una haima on degustar té i servei de bar, entre altres.
 
Per la seva banda, el president de Lleida Solidària, Jordi Arqué, ha explicat que s’instal·larà un contenidor gran sobre el poble sahrauí, on es passarà un curtmetratge i on, a més, es donaran a conèixer les actuacions que la Fundació Lleida Solidària ha portat a terme al Sàhara. Finalment, el representant de l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, Pascal Sánchez, ha volgut remarcar el projecte 'Por cada mina una flor', una iniciativa de l’artista sahrauí Mohamed Moulud Yeslem que convida tothom a fer una flor per cada mina existent al mur que envolta el Sàhara Occidental. Una vegada recollides totes les flors, es portaran al mur per reivindicar la fi de la violència. 
 
Activitats lúdiques i culturals al Cinemón 2014
El tret de sortida al cicle de cinema al carrer Cinemón 2014 tindrà lloc aquest divendres a les 20.00 hores, amb una actuació musical a càrrec del grup Zeltaires de música folk instrumental i vocal per ballar a la fresca. Les primeres projeccions cinematogràfiques tindran lloc a les 21.30 hores, sota el nom de 'Els campaments de refugiats', a càrrec de la Fundació Lleida Solidària, i 'El color de la tierra', de la plataforma DT Project. La jornada finalitzarà amb 'El problema. Testimonio del pueblo sahraui', dirigit per Jordi Ferrer i Pablo Vidal. La projecció tracta de les aventures i les peripècies que es succeeixen quan es vol entrar al territori amb una càmera domèstica. 
 
La jornada de dissabte s’inaugurarà amb un matinal familiar a les 11.30 hores, amb un tall de globus infantil i l’actuació del grup Fat Revolution Magí i, a les 12.00 hores, contacontes a càrrec de la Fundació Lleida Solidària. 'Por cada mina una flor' obrirà la sessió de la tarda, a les 19.00 hores, i a les 20.00 hores els assistents podran gaudir de l’actuació del cantant sahrauí Mufid. Posteriorment, la nit continuarà amb dos projeccions cinematogràfiques. A les 21.30 hores, el curtmetratge 'La distància de 4 dits', de la Plataforma de Joves KooXacció i, a les 21.45 hores, el film d’Álvaro Longoria i Javier Bardem 'Hijos de las nubes' completaran la jornada de cinema solidari. 
 
Diumenge el programa contempla, a les 19.00 hores, un espectacle de màgia i il·lusionisme per a petits i grans, a càrrec de Mags del Món i, a les 20.00 hores, l’actuació musical del grup Aluspear and The Reagge Band. En aquest cas, les projeccions de cinema seran, en primer lloc, els curtmetratges 'Carta a Sahsa', de Javier Reverte i Andoni Jaén, i 'Granitos de arena', de Artegalia i, a les 22.15 hores, el film 'El viaje de Susu' de Nicolás Muñoz. 
 
El certamen, que compta amb una gran acollida, està organitzat per la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i la Fundació Lleida Solidària. Cinemón treballa, cada any, un objectiu diferent relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, mantenint sempre el caire solidari d’aquest cicle de cinema al carrer. 


Comentaris

envia el comentari