Catalunya Diari

La Banda Municipal de Lleida porta el tradicional concert de la Diada a la plaça de la Paeria

La Banda Municipal de Lleida porta el tradicional concert de la Diada a la plaça de la Paeria| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Amb aquesta actuació la Banda inicia la nova temporada i ho ha fet amb un repertori que ha inclòs un conjunt de sardanes cantades. Montse Seró, exalumna del Conservatori de Lleida, ha posta la veu a les cançons 'Per tu ploro', 'La puntaire', 'La Moreneta' o l’havanera 'La Gavina'. La part simfònica del concert ha repassat diverses cançons tradicionals catalanes. L’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, ha estat l’última peça musical que ha interpretat la Banda i que alhora també ha servit per tancar els actes de celebració de la Diada a Lleida.
 
La Seu Vella de Lleida ha acollit aquest dimecres l’acte institucional organitzat per la Paeria per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’escriptora i poeta cerverina Rosa Fabregat ha pronunciat el pregó d’enguany i la Coral Sícoris ha acompanyat l’acte amb la seva interpretació musical. Durant el matí s’han fet les ofrenes florals per part de les entitats lleidatanes, una acció que també s’ha pogut fer, com en anteriors edicions, a l’antic convent del Roser.
 
Els actes oficials van començarà dilluns a la Paeria amb la conferència de Marina Geli, metgessa, diputada del PSC al Parlament de Catalunya i exconsellera, i dimarts també es va fer l’acte commemoratiu a la Seu a càrrec de la Generalitat, presidit per la consellera Neus Munté, i la ballada de sardanes amb la Cobla Municipal de Lleida, a la plaça de la Llotja.


Comentaris

envia el comentari