Catalunya Diari

La companyia teatral Obskené porta 'Fuenteovejuna' aquest dissabte a l'Escorxador

La companyia teatral actualitza i presenta en clau contemporània el clàssic de Lope de Vega, que s'escenificarà a la plaça Esteve Cuito

Imatge de l'obra d'aquest dissabte a l'Escorxador | LleidaDiari.cat

La companyia Obskené representarà aquest dissabte, a les 20.30 hores, a la plaça del Teatre de l'Escorxador, 'Fuenteovejuna', una versió moderna del clàssic de Lope de Vega, que narra la història del famós poble que, cansat de les atrocitats d'un comendador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i finalment matar el seu opressor. L'obra utilitza un conte conegut i una història que es repeteix constantment en la nostra societat, entre opressor i oprimit, per donar una visió subjectiva d'aquest clàssic. Els versos es barregen amb textos de la dramaturga Anna Maria Ricart, amb una posada en escena inspirada en la companyia La Barraca, de Federico García Lorca, que parteix de la voluntat d'atansar el teatre a la gent. Fer teatre més enllà de les barreres arquitectòniques dels equipaments. Una clara aposta estètica, que apropa l'espectador als set actors, disposats a explicar el famós conte del Comendador mentre que ells mateixos seran víctimes i culpables d'allò que estan narrant.

Aquesta versió de la companyia Obskené ha estat abastament reconeguda amb diferents guardons teatrals: un Max 2015 (Millor adaptació teatral), edició en la qual també va ser finalista en l'apartat de millor espectacle revelació i nominat a la millor producció privada; L'any 2013, també va ser reconegut com a millor espectacle dels festivals d'Almagro, Internacional d'Oropesa de Toledo i Off de carrer de Saragossa. La companyia Obskené fou fundada per Constanza Aguirre, Judith Pujol i Ricard Soler a mitjans del 2008, amb ganes d'arriscar en projectes de creació innovadors: la creació es basa en l'exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques, diuen.

Fugeixen de la primacia del text, de l'actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip, des del principi del procés creatiu, on cadascú treballa des de la seva especialitat per a la col·lectivitat. Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob) d'escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s'ha amagat darrere el teló de fons, cercant una creació obscena i descarada.

Imatge de l'obra de 'Fuenteovejuna' | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari