Catalunya Diari

La desena edició de Cinemón se centra en la dignitat i els drets laborals

La desena edició de Cinemón se centra en la dignitat i els drets laborals| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Cinemón, que enguany celebra la desena edició, es centrarà en la dignitat i els drets laborals. La iniciativa, que pretén donar a conèixer la situació de vulneració de drets i la falta de dignitat laboral que es pateix en molts indrets del planeta, es durà a terme els dies 17, 18 i 19 de juliol a l'avinguda de Blondel de Lleida.


En aquesta ocasió, s'ofereix als participants la possibilitat de gaudir de tres nits d'estiu de llargmetratges, actuacions musicals, performances, curtmetratges... que mostren diferents situacions que fan reflexionar sobre la dignitat i els drets laborals, tot donant a conèixer la precarietat que existeix actualment en diferents indrets del món, amb una mirada especial a la situació de la dona i dels infants.


 


El certamen treballarà cada dia una temàtica diferent: divendres estarà centrada en gènere i drets laborals, dissabte en infants i explotació infantil i diumenge es tractarà de les lluites sindicals. Aquests eixos es treballen de la mà de pel·lícules reconegudes com 'En tierra de Hombres', 'Trash, ladrones de esperanza' o 'Pride'.


 


Entre les novetats de Cinemón destaca la la matinal de cinema que es durà a terme a la Sala Alfred Perenya, amb la projecció de 'Els nens de Timperbach'. Aquesta sessió vol esdevenir l’oportunitat de sensibilitzar a petits i grans en un entorn familiar, donant importància al treball en equip, la solidaritat i entorn a la defensa dels drets fonamentals.


 
La presentació d'aquesta desena edició va anar de la mà del regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez; del representant de la Fundació Pau i Solidaritat, Antoni Moyà; del representant de Justícia i Pau, Andreu Muñoz; i d'Anna Espart, d’Intermón Oxfam.
 
Gómez ha mostrat la seva satisfacció per l’organització d’aquesta desena edició de Cinemón, ha agraït la participació de les entitats i ha recordat la importància de continuar la tasca de sensibilització en aquesta matèria, tenint en compte que “la discriminació en termes de desigualtat en l'accés i control de recursos, la presa de decisions i el reconeixement de drets que pateix la meitat de la població mundial de sexe femení es tradueixen en el fet alarmant que les dones constitueixen el 70% dels 1.400 milions de persones que viuen sota el llindar de la pobresa més absoluta (OIT)”. Així mateix, ha destacat la importància d’organitzar activitats amb transfons solidari com aquest certamen.


Comentaris

envia el comentari