Catalunya Diari

'La filla del capità Groc' de Víctor Amela i 'Tot això ho faig perquè tinc molta por', d'Empar Moliner, líders a Lleida

'La filla del capità Groc' de Víctor Amela i 'Tot això ho faig perquè tinc molta por', d'Empar Moliner, líders a Lleida| Text i fotos: ACN

 

'La filla del capità Groc' de Víctor Amela i 'Tot això ho faig perquè tinc molta por', d'Empar Moliner, han estat els líders de vendes aquest Sant Jordi a Lleida, segons ha avançat el president del gremi de llibreters de la demarcació, Jordi Caselles. Pel que fa a autors de Ponent, encapçalen el rànquing 'L'aniversari' d'Imma Monsó, 'L'assassí que llegia Vidal Vidal' de Miquel Àngel Estradé i 'Li deien pare' de Carles Porta. 

A l'espera de les dades definitivs, Caselles ha fet una valoració positiva del volum de vendes d'aquesta Diada malgrat que s'ha tancat una mica abans del previst per les quatre gotes que han caigut cap a les vuit del vespre.
 
Aquest any el rànquing de vendes a Lleida no s'allunya gaire del general de Catalunya. El "llibre estrella del dia", en paraules del president del gremi, ha estat la novel·la de Víctor Amela, seguida d'a prop per la novetat editorial d'Empar Moliner. Als primers llocs de la llista també hi trobem 'La noia del tren' de Paula Hawkins, 'Vae Victus' d'Albert Sánchez Piñol i 'La mestra', de Víctor Labrado. Pel que fa a la no-ficció, ha triomfat 'Confessions d'un culer defectuós' de Sergi Pàmies i 'La magia de l'ordre' de Marie Kondo.
 
En castellà, 'La chica del tren' s'imposa en primera posició, seguida de 'Historia de un canalla' de Julia Navarro i 'Las cinco esquinas', de Mario Vargas Llosa.
 
Els autors de Ponent presentaven aquest Sant Jordi una trentena de novetats. Segons Casellas, en ficció els més venuts han estat 'L'aniversari' d'Imma Monsó, i 'L'assassí que llegia Vidal Vidal' de Miquel Àngel Estradé. També han quedat en bona posició 'Pacte de silenci' de Llorenç Capdevila, 'Amb X de sexe', de Marta Alòs i David Marin i 'Quaderns' de Ramona Solé.
 
Pel que fa a la no ficció, el relat de Carles Porta sobre el cas de pederàstia de Castelldans 'Li deien pare' ha tingut molt bona acollida així com també dos títols de caire molt diferent, la Guia de Lleida i 'Lleida, fonts i escultures', de Roser Banyeres i Lleonard Delshams.
 
El president del gremi de llibreters de Lleida ha destacat encara que Sant Jordi hagi caigut en dissabte la jornada ha estat molt bona fins que poc abans de les vuit han caigut quatre gotes. En tot cas, assegura que ha està "content" i que el dia "el podem valorar positivament". A l'espera de les xifres definitives, Casellas creu que les vendes s'han situat a nivells similars a l'any passat i es confirma la tendència positiva.


Comentaris

envia el comentari