Catalunya Diari

La Fira de Titelles de Lleida celebra els seus 25 anys

La Fira de Titelles de Lleida celebra els seus 25 anys| Redacció - Fotografia: Facebook Fira de Titelles de Lleida

 En total, hi participaran 21 companyies que oferiran 76 actuacions i estrenarà 15 espectacles. L’espectacle 'Hullu' de la companyia francesa Blick Théatre, que es representarà per primer cop a Espanya, donarà el tret de sortida a la programació oficial de la Fira 2014. 300 professionals i 150 programadors s’han acreditat per seguir la fira d’ aquest any, que es desenvoluparà en 22 espais de la ciutat, 14 equipaments i 8 espais a l’aire lliure.
 
Durant els dies de Fira els carrers de la ciutat viuran de nou la màgia dels titelles, amb actuacions que van adreçades a tot tipus de públic, infantil, juvenil i adult. Aquest any, com a novetat, es programaran funcions per a nadons des de 6 mesos a 2 anys (amb l’espectale 'Pinxit', de Baychimo Teatro) i s’incorpora als espais a l’aire lliure la zona Alta de la ciutat.
 
Entre les estrenes destacades de la fira d’aquest any hi ha 'Cool Frogs' de l’holandès Etienne Borgers, 'Tout Seul' dels francesos Théâtre du Rugissant i 'O Quadro de uma Familia' dels brasilers Pigmalião Escultura Que Mexe. També es veurà per primera vegada 'Diorama Animado' (companyia El Retrete de Dorian Gray) i hi haurà estrenes de companyies lleidatanes com 'Traps' (Cia. Efimer), 'El metre' (Cia. JAM) i 'Kissu' (Cia Centre de Titelles de Lleida). A aquests espectacles se sumen 'La muerte de Don Cristóbal' dels madrilenys Pelele o Kubik, de la companyia Teatro Paraíso, que seran estrena a Catalunya. Amb aquesta programació es referma un dels objectius de la fira, que és ser exponent de les novetats que en l’art de les titelles es generen no només a Catalunya o Espanya sinó a escala internacional, mantenint a la vegada la qualitat de les propostes.
 
La Fira, com ja és tradicional, comptarà amb propostes especialment adreçades als infants d’entre 3 i 8 anys com 'Cool Frogs', de la companyia Etienne Borgers o 'Com gat i gos', de la companyia Teatre Animal.
 
Activitats solidàries
Un any més, la Fira de Titelles incorpora activitats amb un component solidari com per exemple la col·laboració amb el Banc dels Aliments (els espectadors podran bescanviar una bossa amb aliments per una entrada i els descomptes de -15% en el preu de les entrades a tots els donants de sang durant el mes d’abril). També és novetat d’aquest any la visita a la planta de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova que realitzarà la Cia Errabundo Pelele per a que els qui hi estan ingressats puguin gaudir també dels titelles. S hi incorpora així mateix a la col·laboració amb la Fira de Teatre de Titelles la regidoria de Joventut per mitjà d’un taller de Reporters per a joves de 13 a 16 anys que es realitzarà al Centre Juvenil La Palma. 


Comentaris

envia el comentari