Catalunya Diari

La Fira de Titelles tanca amb 30.000 espectadors i la participació de més de 300 professionals

La Fira de Titelles tanca amb 30.000 espectadors i la participació de més de 300 professionals| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Fira de Titelles de Lleida ha tancat la seva 24a edició registrant una gran afluència de públic, tant en els espectacles gratuïts de carrer, com en els de sala, alguns dels quals ja tenien les entrades exhaurides una setmana abans de començar la Fira.

En aquests tres dies, han passat per la Fira de Titelles 21 companyies, tres més que en l’edició anterior, i més de 300 professionals. Els carrers, les places i els teatres de la ciutat s’han omplert amb uns 30.000 espectadors que han gaudit de la fira.

Un any més, la Fira ha esdevingut un espai singular i únic on poder trobar i veure propostes artístiques d’alt nivell i poder descobrir els treballs que fan les companyies locals, nacionals i internacionals. L’Espai PRO ha esdevingut un element clau per a l’intercanvi entre professionals i per al creixement de la Fira de Titelles de Lleida.

Premis de la Fira de Titelles
- El Drac d’Or de Dramatúrgia ha estat per a Pablo Vergne, per l’obra 'El gallo de las veletas', de la companyia La Canica.

- El Drac d’Or d’Interpretació ha estat per a Polina Borisova, per l’obra 'Go!', pel domini de la tècnica i la seva especial sensibilitat en la tasca d’interpretació de l’àvia.

- El Drac d’Or d’Escenografia ha estat per a Iker Pérez, per l’obra 'Afuera es un lugar', de la companyia Arena en los bolsillos, per la creació i la recreació d’un espai escènic versàtil, innovador i captivador.

- El Drac d’Or a la Proposta Innovadora ha estat per a l’obra 'Fràgil', de la companyia Ferroluar-Onírica Mecánica, per la sensibilitat i la utilització de les tecnologies en la creació de nous objectes.

- El Drac d’Or al Millor Espectacle ha estat per a l’obra 'Bastard!', de la companyia DudaPaiva Company. D’un tema inspirat en Boris Vian, crea un espectacle que uneix les arts escèniques amb una excel·lent interpretació gestual, vocal, musical i una magnífica creació i manipulació de titelles amb novetat.

Premis dels Espectadors
- El Drac d’Or dels Espectadors al millor espectacle de carrer ha estat per a l’obra 'Circo Islu', de la companyia McBride & Sons. Per crear un entorn en un circ petit, que ens ha transportat al nostre món de quan érem petits, la màgia de la il·lusió i els somnis.

Premis de les Autonomies
- El Drac d’Or de les Autonomies ha estat per a l’obra 'A Mano', de la companyia El patio, per posar-nos al nostre abast una gran espectacle a través de la senzillesa, la frescor i la delicadesa.

Premi Festivals Internacionals
- El Drac d’Or dels Festivals Internacionals ha estat per a 'Rouge Chaperon', de la companyia Mouka, per ser un potent espectacle amb dues actrius molt expressives, amb una gran domini tècnic i un vocabulari teatral molt ampli. Utilitzen la clàssica llegenda per a expressar un punt de vista molt personal de les relacions familiars contemporànies.


Comentaris

envia el comentari