Catalunya Diari

La Flama del Canigó i les fogueres, protagonistes de la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó i les fogueres, protagonistes de la revetlla de Sant Joan| Text i fotos: ACN

 

L’arribada de la Flama del Canigó i les fogueres són dos dels trets més destacats de la revetlla de Sant Joan, que ha començat a celebrar-se amb la caiguda del dia a bona part de Catalunya. Música i petards acompanyen les celebracions a la majoria de localitats.

Joves del Baix Segrià han participat en la segona 'Ancesa Jove', que enguany ha tingut lloc a Montoliu de Lleida. Es tracta d'una trobada festiva d'associacions de joves de diversos municipis del Baix Segrià. Té caràcter itinerant i es va iniciar l'any passat a Torres de Segre, tot i que, com va ploure, a la climatologia es va haver de traslladar la festa al mes d'octubre. La festa s'ha iniciat a les onze de la nit amb l'encesa de la gran foguera de Sant Joan i ha seguit amb les actuacions musicals de S'Temple Bar, La Raíz, Muntband i Nar6 Sound. 
 
L’’Ancesa Jove’ està organitzada per les associacions de joves de Torres de Segre (Associació de Joves JAEC), Aitona (Penya Tabolls), Sarroca (Associació Roca‐jove), Albatàrrec (Associació dels nens i elles), Aspa (Associació de Joves l’Aspenta) i els grups de joves d'Alfés, Montoliu i Llardecans, juntament amb els ajuntaments d'aquests mateixos municipis, a més dels ajuntaments de Maials, Almatret, Sunyer i Sudanell.
 
Al municipi de Sort s’ha suspès una jornada lúdica i participativa que s’havia organitzat en col·laboració amb la Comissió de Festes amb motiu de la revetlla de Sant Joan. Segons un comunicat que ha difós l’Ajuntament, a conseqüència de les observacions rebudes per part d’alguns comerciants del poble, s’ha decidit anul·lar les activitats que hi havia previstes per a la tarda i la nit a l’Avinguda Comtes de Pallars i a la Plaça Caterina Albert.


Comentaris

envia el comentari