Catalunya Diari

La Fundació Orfeó Lleidatà programa 21 actes entre l'hivern i la primavera

La Fundació Orfeó Lleidatà programa 21 actes entre l'hivern i la primavera| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

La Fundació Orfeó Lleidatà organitza, aquest hivern-primavera, la seva primera programació després d’assumir l’activitat de l’Associació Orfeó Lleidatà aquest mes de gener. Entre els mesos de gener i primavera tindran lloc 21 actes, 9 dels quals organitzats a través del Consell Participatiu de l’Espai Orfeó.

Protagonitzada pel concert d’In Crescendo, l'1 de febrer, el cor guanyador del programa ‘Oh Happy Day’ de TV3, la programació conté altres actuacions de musicals, espectacles familiars, cinefòrums, teatre i activitats per a la inclusió social.
 
L’acte de concessió dels Premis de l’Associació AntiSida, el dia 22 de gener, serà el primer d’una temporada que acabarà, el 20 de maig, amb la primera obra de teatre de la companyia Bambalina, del Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles. El teatre també tindrà una proposta professional com és la producció d’El Celller d’Espectacles a partir de l’obra ‘L’oncle Vània’, d’Anton Txékhov.
 
Música des de diferents vessants
A més del concert d’In Crescendo, hi haurà un altra actuació de cant coral: ‘Minyons en acció’, el 16 de maig, que suposarà el primer concert inclòs a la programació oficial d’una coral infantil de l’entitat.
 
Una altra novetat de l’àmbit musical són les actuacions de diumenge a la tarda, una proposta en què es podrà escoltar una àmplia varietat d’estils i d’instruments: des de música clàssica del Sandaran Cello Quartet (15 de febrer) fins a la música per a guitarra del Trio Silvestre (19 d’abril), passant pel flamenc de Romero Iglesias (22 de febrer), la cançó d’autor de Joan Rovira (14 de març), el blues de The Black Snakes (20 de març) o la música contemporània amb piano d’Antoni Tolmos (12 d’abril). A més d’un acústic d’AnNe (6 de març), amb la veu d’Anna Borrego i el piano de Pedro Pardo.
 
La cultura com a eina d’inclusió
El Consell Participatiu de l’Espai Orfeó, amb la representació d’un centenar d’entitats socials i culturals del teixit associatiu, ha organitzat nou activitats a l’Espai Orfeó, amb entrada lliure. Totes amb la voluntat de fer reflexionar i entendre la cultura com a eina d’inclusió. Entre les activitats hi ha un cicle de cinefòrum que dinamitzarà el crític de cinema Marcel·lí Borrell i que tractarà al voltant del dret a morir dignament amb les pel·lícules ‘Derecho a morir’ (12 de març), ‘El sabor de las cerezas’ (19 de març) i ‘Mar adentro’ (26 de març).
 
El Consell Participatiu també portarà ‘Un rampell de feridura’, una obra de teatre que vol sensibilitzar i donar eines d’actuació. En aquesta línia tindrà lloc l’acte ‘Poesia sobrevinguda’ amb l’associació ASPID (16 d’abril). Sense oblidar l’activitat intergeneracional amb una activitat com ara ‘Connexió 0.99’ per a totes les edats.


Comentaris

envia el comentari