Catalunya Diari

La Jove Orquestra de Ponent interpreta la Segona Simfonia de Brahms

La Jove Orquestra de Ponent interpreta la Segona Simfonia de Brahms| Redacció - Fotografia: http://www.jop.cat/

La Jove Orquestra de Ponent com a formació resident de l’Auditori oferirà aquest diumenge a les 19.00 hores un concert, sota la direcció d’Agustí López Piñol. L'actuació s'emmarca dins de la temporada de tardor de l’Auditori Municipal Enric Granados.

La JOP, després d’una primera incursió en el simfonisme romàntic amb Schubert, ara interpretarà una de les grans simfonies del romanticisme, la 2a de Brahms. La precediran l’Adagio d’Espartac i Frígia, del compositor rus d’origen armeni Khachaturian i El Moldava, del txec Smetana. Amb aquestes obres i en un sol concert, la JOP combinarà tres dels gèneres simfònics més importants: la Simfonia, el Poema Simfònic i el Ballet.

La Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil independent de tota escola o institució i neix del desig de fer música que comparteixen joves de Lleida i els seus voltants. El seu projecte principal ha estat la creació d'una orquestra simfònica, que ara per ara ja compta amb prop de 60 joves intèrprets de fins a vuit poblacions diferents. La seva intenció és omplir un buit que fins ara existia entre les formacions de caire formatiu d'escoles i conservatoris i el món professional en el panorama simfònic del nostre territori. Així doncs,la JOP ofereix a joves amb estudis musicals mitjans o superiors l'oportunitat de tocar en una orquestra simfònica a la seva terra i, a la vegada amplia les propostes culturals tot confiant que l'entusiasme i l'esforç, pilars fonamentals en l'engranatge de l'associació, permetin que gaudim tots de la seva tasca.Comentaris

envia el comentari