Catalunya Diari

La jutge desestima que l'agost sigui un mes hàbil i les obres de Sixena estaran a Lleida fins al setembre

El govern d'Aragó tornarà a demanar aleshores poder entrar al Museu de Lleida amb la policia judicial per endur-se els béns

Els tres dels sarcòfags de les monges de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida | LleidaDiari.cat

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca ha desestimat la petició del govern d'Aragó de considerar l'agost com a mes hàbil per ordenar el trasllat a Sixena de les 44 obres del monestir que són al Museu de Lleida i, per tant, el litigi judicial es posposa fins al setembre. Segons l'executiu aragonès, el jutjat els ho ha comunicat aquest divendres al matí. Davant d'això, el director general de Cultura i Patrimoni de l'Aragó, Nacho Escuín, ha assegurat que al setembre tornaran a demanar l'autorització judicial per entrar al Museu a endur-se els béns acompanyats de la policia judicial. El govern d'Aragó va sol·licitar al jutjat que habilités el mes d'agost per fer el trasllat de les peces al monestir de Sixena dilluns passat, 31 de juliol, just el dia que vencia el termini fixat per la magistrada perquè la Generalitat entregués les 44 obres en litigi. No obstant això, com ja havia anunciat, el Departament de Cultura no va fer cap moviment i els béns no s'han mogut del museu lleidatà. Com a mínim hi seran durant tot aquest mes perquè no hi haurà noves resolucions judicials almenys fins al mes de setembre.

  

El director general de Cultura i Patrimoni aragonès, Nacho Escuín, ha afirmat aquest divendres que «cal respectar el que digui la jutge» i ha afegit que «quan torni a ser un període hàbil tornarem a demanar a la jutge que fixi el dia que podrem recuperar les peces amb les forces públiques». Al comunicat el govern aragonès també recorda que, malgrat la negativa de la Generalitat, dilluns va traslladar fins al Monestir de Sixena un equip amb una vintena de tècnics i responsables de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports per esperar l'arribada de les peces des del Museu de Lleida. L'operatiu va arribar al monestir a primera hora del matí i s'hi va estar fins a les 22.00 hores tot i que finalment els béns no van arribar.


Comentaris

envia el comentari