Catalunya Diari

La jutgessa descarta la petició de Sixena de multar Vila i enviar la policia per recuperar 44 peces del Museu de Lleida

La jutgessa descarta la petició de Sixena de multar Vila i enviar la policia per recuperar 44 peces del Museu de Lleida| Text i fotografia: ACN

El jutjat d'Osca ha desestimat la petició que havia fet l'Ajuntament de Vilanova de Sixena de multar el conseller de Cultura, Santi Vila, i d'enviar la comissió judicial per recuperar les 44 peces del monestir d'aquest municipi que hi ha al Museu de Lleida.

Es tracta però de la resposta a una de les parts implicades en el procés judicial pel litigi de l'art de Sixena, per la qual cosa aquest segueix el seu curs i això vol dir que la sentència provisional que obliga a tornar les peces d'art és vigent. L'advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español, ha assegurat que recorreran aquesta decisió. El conseller Santi Vila ja va informar que no podia traslladar les 44 peces de Sixena que hi ha al Museu de Lleida perquè estan catalogades i protegides per la llei catalana de patrimoni.

Segons Español recorreran aquesta decisió de la jutgessa perquè no es pot ''amagar el clar desafiament institucional'' de conseller Vila quan es nega a entregar les peces d'art i també s'ha mostrat convençut que malgrat tot, la sentència, s'acabarà ''executant forçosament més tard o més d'hora''.

La demanda dels advocats de l'Aragó i de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena per fer ús de la força pública per assegurar el retorn de l'art es basava en l'empara de l'article 701.1 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC), que ''no descarta l'ús de la força pública per accedir en espais tancats prèvia autorització d'un tribunal'', com seria el Museu de Lleida.


Comentaris

envia el comentari