Catalunya Diari

La Mostra de cinema llatinoamericà projectarà set òperes primes i nou estrenes a Espanya

La Mostra de cinema llatinoamericà projectarà set òperes primes i nou estrenes a Espanya| Redacció - Fotografia: Facebook Vino para robarDurant una setmana, la Mostra acostarà el cinema llatinoamericà a la ciutat a través de 11 llargmetratges, deu curts i vuit documentals, secció que es recupera, que competiran en la Secció Oficial.

A més dels guardons de la Secció Oficial, durant la inauguració del certamen les actrius Emma Vilarasau i Mar Coll rebran els Premis Jordi Dauder a la Creativitat en Cinema Català, mentre que José Sacristán i Daniel Burman recolliran els Premis d'Honor de l'edició.

L'esdeveniment sumarà produccions audiovisuals de 14 països, com han ressaltat el director del certamen Juan Ferrer, i el president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia, a la presentació del certamen aquest dimarts. Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat la realització a la capital del Segrià d'una trobada internacional de creadors del cinema amb universitats de tot el món, en el marc d'una iniciativa que té la col·laboració de la Fundació Sorigué en el projecte Moviement. Es tracta d'un projecte "molt ambiciós d'educació i formació en l'àmbit del cinema que reunirà el 2015, en paral·lel la Mostra, els joves talents i el capital cinematogràfic de tot l'Estat" amb diverses universitats de tot el món.


Comentaris

envia el comentari