Catalunya Diari

La Mostra de teatre interuniversitari arrenca aquest dijous amb sis obres

La Mostra de teatre interuniversitari arrenca aquest dijous amb sis obres| Redacció - Fotografia: UPNA

 

Un total de 82 joves de sis universitats espanyoles participaran a la Mostra de teatre interuniversitari que arrenca aquest dijous a la capital del Segrià. Es tracta dels grups de la Universitat de Lleida (UdL), la Pública de Navarra (UPNA), la d'Ourense, la de Vic (UVic), la de Girona (UdG) i la Rovira i Virgili de Tarragona (URV). Durant quatre dies, protagonitzaran sis obres al teatre municipal de l'Escorxador i l'Espai Sant Martí. 

Els primers en obrir foc seran les actrius i actors de la UPNA, amb 'Polifonía', una obra escrita per Diana de Paco Serrano inspirada en la mitologia grega i amb sis dels grans mites clàssics femenins. La UVic posa en escena 'Marat-Sade', de Peter Weiss, i la d'Ourense, 'Demediado', de Fernando Dacosta a partir de l'obra d'Italo Calvino. Mentre, la UdG aposta per un clàssic com 'Otel·lo', de William Shakespeare. Les creacions pròpies arriben de la mà de la URV, amb 'Els ametllers ja han florit', i la UdL, que presenta 'Projecte Cooper'. 
 
La Universitat de Lleida va posar en marxa aquesta iniciativa l'any 2000 i, des de llavors, la ciutat ha acollit la mostra interuniversitària en cinc ocasions: els anys 2000, 2003, 2008, 2013 i 2016. En la present edició, les representacions han començat a Pamplona. Després de passar per Girona, clouen la gira a Lleida. 


Comentaris

envia el comentari