Catalunya Diari

La música d’Enric Granados marca la nova programació de l’Auditori

La música d’Enric Granados marca la nova programació de l’Auditori| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Auditori Municipal Enric Granados ha presentat aquest dilluns la temporada hivern-tardor, que estarà marcada per la commemoració del centenari de la mort del músic, que dóna nom a l’equipament cultural, en oferir diversos concerts que abastaran gran part del seu repertori.

La programació de la temporada està estructurada en cinc cicles: el dedicat a les Grans Formacions, el Coral Antoni Pujol, els Concerts Familiars, el cicle de Cambra i el que rep el nom de Ricard Viñes. Segons la tinent d’alcalde Montse Parra, “es tracta d’una programació completa, ja que es vol arribar a tots els públics, i de qualitat, perquè l’evolució que ha tingut la música a les terres de Lleida, amb la nombrosa quantitat de formacions, orquestres i agrupacions corals que actualment existeixen, és per sentir-se orgullosos”.
 
La commemoració de l’Any Granados s’iniciarà el dijous 28 de gener amb la interpretació de ‘Goyescas’, en la seva versió a piano, amb el pianista José Menor, guanyador del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes. Però el concert emblemàtic de la temporada serà el 13 de febrer, amb la reestrena de l’òpera ‘Follet’, un drama líric d’Enric Granados, amb text d’Apel·les Mestres, que només s’ha representat el dia de la seva estrena al Teatre del Liceu. L’Orquestra de Cadaqués, dirigida pel Jaime Martín, i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, acompanyaran Erika Escribà (soprano), Albert Casas (tenor) i els barítons Carlos Daza i Àlex Sanmartí. L’escenografia és de Llorenç Corbella i Montse Colomer.
 
Complementen la programació Granados obres per a cant i piano, peces de música de cambra i concerts familiars com la nova producció del Centre de Titelles i Lleidart Ensemble.
 
Les grans formacions orquestrals ens faran gaudir de la música simfònica en majúscules.
 
L’Orquestra Julià Carbonell ha programat quatre concerts durant aquesta temporada, en què interpretarà grans compositors com Vivaldi, Beethoven, Bach i Granados.
 
El dissabte 27 de febrer, Obeses, juntament amb la Banda Municipal de Lleida, presentarà a la nostra ciutat el seu tercer disc. Aquesta formació, liderada per l’eclèctic Arnau Tordera s’ha convertit en un puntal de la música pop-rock del nostre país.
 
El diumenge 8 de maig, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida i Blaumut presentaran ‘Blaumut amb Banda’, una experiència musical única on aquesta formació vesteix les seves cançons amb la força i la contundència d’una gran banda simfònica.
 
Finalment, el 5 de juny, la Jove Orquestra de Ponent ens presentarà el seu concert a ‘Ritme Simfònic’, on interpretaran compositors com Brahms, Dvorák i Strauss, entre altres.
 
Dins del Cicle Coral Antoni Pujol, s’han inclòs diferents concerts on el cant i la bona música hi seran presents. Hi destaquen, a més a més de l’esmentat ‘Follet’, el Concert del Cor Vivaldi o la interpretació de la ‘Història de Nadal i el Follet de la Cova del Diable’, per l’Orquestra del Conservatori del Liceu i les escoles vinculades al mateix.
 
Destaquen també les formacions residents de l’Auditori, com el grup de gòspel Veus.kat i el Cor de Cambra de l’Auditori, amb els ‘100 anys de música coral catalana’.
 
El Cicle de Música de Cambra està integrat per vuit concerts, que acollirà la sala 2 de l’Auditori i que iniciarà el guitarrista Carles Herraiz. La formació resident Quartet Teixidor continuarà la seva temporada estable el mes de febrer, interpretant Beethoven i Xaitakóvitx, i al mes de març, amb el recital ‘Si vera somnia’, juntament amb el baríton Toni Marsol.
 
Assenyalar també en aquest cicle, el recital de cant i piano de la soprano Miki Mori i el pianista Joan Manau, 17 de març, i el titulat ‘Granados, el poeta de la música’, on Albert Guinovart acompanyarà amb el piano a la soprano Marta Mathéu. Però el concert a destacar és el de Carles Trepat, ‘Granados-Llobet: 100 anys d’un viatge’.
 
El cicle de Piano Ricard Viñes, que arrencarà l’Any Granados amb les Goyescas, té també com a plat fort la interpretació de la ‘Italiana’, de Mendelssonh’, a càrrec de la soprano Miki Mori.
 
El públic més novell no queda exclòs de la programació de l’Auditori, ja que s’han programat cinc concerts familiars. El primer dels recitals serà ‘Hop, Peripècia!’, el 23 de gener, mentre que el concert esbojarrat de Quixoteràpia serà el 12 de març.
 
Concerts a altres ciutats del món
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament no és centralitzar els actes del centenari de l’Any Granados només a Lleida, sinó que també s’estan programant concerts a altres ciutats del món. El paer en cap ha anunciat que en aquests moments podia confirmar el de Nova York i Barcelona, però que n’hi haurà d’altres en diferents ciutats.
 
La directora de l’Auditori Municipal, Puri Terrado, ha estat l’encarregada d’explicar els 28 espectacles musicals programats per la temporada, que arrencarà el 17 de gener amb el concert “La Julià Carbonell amb els Gran!”, on l’Orquestra Simfònica de les Terres de Lleida, amb Joan Sancho i Joan Marsol (violins), interpretarà obres de Beethoven, Bach i Txaikovski.


Comentaris

envia el comentari