Catalunya Diari

La música simfònica i coral, protagonistes aquesta tardor a l'Auditori Enric Granados

La música simfònica i coral, protagonistes aquesta tardor a l'Auditori Enric Granados| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida
L’Auditori presenta una programació variada i de qualitat, on destaquen diverses produccions de fora de Lleida –l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu- i, també, les actuacions de les formacions residents com l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Banda Municipal de Lleida i el Cor de Cambra de l’Auditori i l’actuació de la Jove Orquestra de Ponent, que aquesta tardor complirà sis mesos des de l’inici de les seves activitats.L’alcaldessa accidental, Montse Parra, juntament amb la directora de l’Auditori, Puri Terrado, ha presentat aquest matí la programació, que s’inicia aquesta tardor amb l’òpera participativa 'L’home del Paraigua', una representació dirigida per Joan Martínez Colás. L’Home del Paraigua és un homenatge a Vicente Ferrer i l’obra està impregnada de la seva filosofia. Però, a més d’això, és un concert a favor de la Fundación Vicente Ferrer que ajudarà a fer realitat un projecte de construcció de cases a Anantapur (Índia) i vol aconseguir augmentar els apadrinaments de nens.

D’entre les actuacions programades, destaca especialment 'Grans Cors d’Òpera', protagonitzada per l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, amb la representació d’obres de Verdi, Wagner, Mozart i Puccini, entre d’altres, interpretades per uns 160 músics en total. També cal remarcar el concert 'El Beethoven més feliç' amb l’actuació de Regina Chernychko, guanyadora del Concurs de Piano Ricard Viñes 2012, que interpretarà el concert per a dos pianos i orquestra de Poulenc. La soprano japonesa Miki Mori i la mezzosoprano Laura Vila també tenen lloc a la programació de tardor, amb un variat programa d’àries i duos d’òpera que va des de Mozart fins Delibes, passant per Bellini, Verdi, Saint-Saëns o Gounod, en un complert tast operístic.

Pel que fa a les programacions de les formacions residents, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell serà l’encarregada d’oferir el Concert Inaugural de Temporada, sota la direcció d’Alfons Reverté. La Banda Municipal oferirà el tradicional Concert de Santa Cecília, el Concert de Nadal i el concert 'Música i Músics de Lleida'. El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, juntament amb el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, s’uneixen aquesta tardor per oferir un repertori coral d’envergadura amb 'Les veus de Nadal'.

Finalment, la Jove Orquestra de Ponent oferirà un programa on l’obra central serà el concert per a piano i orquestra 'Emperador' de Beethoven, interpretat pel pianista i compositor Ramon Andreu. Durant la presentació de la programació, l’alcaldessa accidental, Montse Parra, ha volgut recordar que "la joventut és un valor afegit molt gran per a la ciutat de Lleida i, en el cas de l’art i la música, es veu reflectit en la composició de la Jove Orquestra de Ponent". A més, Parra ha assegurat que els espectacles que presenta la nova temporada "demostren la bona salut cultural i musical del territori".

Activitats per al públic infantil i familiar
El públic infantil i familiar també estarà ben representat amb el cicle de concerts familiars, especialment amb la producció 'Música i acrobàcies', una combinació de música, sorpresa i personatges excèntrics i, també, amb l’obra 'Per un instant. Joguines i música de somnis', ambdós organitzats per l’Orfeó Lleidatà.

L’Auditori col·labora aquesta tardor amb diverses entitats, entre les quals destaca el XIX Festival de Jazz de Lleida, a càrrec de Bill Evans. El tradicional festival de valsos i danses, a càrrec de l’orquestra Simfònica del Vallès, clourà la programació de tardor de l’Auditori.

Les entrades es poden aconseguir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30h, a la taquilla del Teatre de l’Escorxador de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 hores i, també, a través de Ticketmaster.Comentaris

envia el comentari