Catalunya Diari

La Nit dels Museus arriba a Lleida amb un conjunt d’activitats gratuïtes i portes obertes a les exposicions

La Nit dels Museus arriba a Lleida amb un conjunt d’activitats gratuïtes i portes obertes a les exposicions| Redacció - Fotografia: Fundació SoriguéEl programa d'activitats abraça un ampli ventall de propostes que "van des de l’Edat Mitjana, amb l’espectacle de les pintures murals de Pia Almoina, fins al segle XX i la Viquipèdia", ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra, qui ha destacat també que la resposta del públic és "molt important" i que a mesura que han anat passant els anys ha millorat l’acceptació de la gent, degut en part al fet d’oferir i programar les activitats i les visites en diferents zones horàries.

Els Museus i Centres d’Art que formen part d’aquesta jornada són: El Museu Jaume Morera, amb una trobada Viquimarató, oberta a tothom que vulgui aprendre a editar a la Viquipèdia per ampliar els continguts de l’exposició temporal. La Fundació Sorigué combina una visita guiada de les seves obres amb una degustació de cerveses de les terres de Lleida i formatges artesanals. El Centre d’Art la Panera compta amb “'etztzeit i l’Esquena de l’Àngel', 'Galería & Ediciones Ginkgo' i 'Taps, Cubs, Dits', a l’espai miniPanera. Així mateix, el CaixaForum Lleida té previst una sèrie de visites per la seva recent estrenada col·lecció 'Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge a la Col·lecció Carmen Thyssen'. El Museu de l’Aigua compta amb l’espectacle 'Playing Stopped Movement', on tres artistes visuals -dansa, vídeo i fotografia- s’uneixen per plasmar sobre l’escena el moviment de la natura. El Museu de Lleida presenta, a través d’un espectacle teatral, els personatges de les pintures murals de Pia Almoina. El Roda Roda, el Museu de l’Automoció de Lleida, ofereix una visita guiada a les 21.00 hores per la col·lecció permanent del museu. La Fundació Vallpalou, mitjançant 'Llongueras l’artista', mostra una sèrie d’escultures de la sèrie 'peces maleïdes' i una trentena de pintures gestuals que estaran exposades fins el 29 de juny. A més, hi haurà un taller artístic familiar 'Tunegem el Llongueras' i un concert d’art i música electrònica a càrrec dels alumnes de l’escola de música electrònica de l’Intèrpret a les 22.30 hores.

Més activitats a la comarca

L’Ajuntament de les Borges es sumarà també per primera vegada a la Nit dels Museus de Catalunya, que enguany arriba a la 9a edició. La capital de les Garrigues obrirà de forma gratuïta les portes de l’Espai Macià i de la sala arqueològica des de les 20.00 hores i fins a les 22.00. Els dos equipaments oferiran visites guiades durant les què els assistents podran, per una banda, admirar els tresors més desconeguts relacionats amb la figura de Francesc Macià i per l’altra fer un recorregut des de la prehistòria i fins a l’època romana a través de les peces arqueològiques i objectes que conformen la sala.


Els visitants que s’atansin a l’Espai Macià podran conèixer les últimes incorporacions que han passat a formar part d’aquest fons dedicat a l’expresident, com un llibre del Parlament de Catalunya que data de l’any 1987 i que explica el procés de creació i els departaments que han format històricament la cambra catalana. Per altra banda la sala arqueològica, ubicada al segon pis de l’Ajuntament, acollirà visites guiades a càrrec de l’arqueòleg borgenc Alexandre Mir, que mostrarà les restes de ceràmica trobades a diversos indrets de la comarca, la col·lecció de numismàtica, les joies antigues, els ossos que daten de la prehistòria i les joguines de l’època iber, entre d’altres troballes.


Comentaris

envia el comentari