Catalunya Diari

La novel·la negra i 'Lo diccionari lleidatà', protagonistes del Sant Jordi a Lleida

Enguany les vendes de llibres han augmentat un 5% respecte l'any passat
Quatre dels títols més venuts aquest Sant Jordi a Lleida. | LleidaDiari.cat

La novel·la negra, amb llibres com Seixanta-vuit de Ramon Usall o Tan tuyo como tu muerte d'Emilio Bayo, i la reedició de Lo diccionari Lleidatà han estat els més venuts aquest Sant Jordi a la capital del Segrià. Així ho ha explicat el president del gremi de llibreters de Lleida, Jordi Caselles, que ha apuntat que «cada cop tenen més sortida els llibres de gènere negre d'autors lleidatans». En relació a la venda de llibres, el president del gremi, ha confirmat «un important augment de la venda que pot arribar a un 5% més que en el passat Sant Jordi». Caselles ha destacat que «la prèvia de la Diada ja va ser millor que en anys anteriors» i que les vendes d'aquest diumenge han confirmat que «un Sant Jordi festiu és bo per les vendes».

Després de publicar la primera entrega del detectiu Rafael Rovira el 2008 amb l'obra Tots els camins porten a Romania, Usall ha editat enguany una nova entrega d'aquest detectiu lleidatà que ha estat un èxit de vendes aquesta diada. Altres llibres de gènere negre fet a Lleida com Ciutat fantasma de David Marín o el recull de relats curts d'una dotzena d'autors, Assassins de Ponent, han estat altres obres d'aquest gènere que s'han venut a la capital de Ponent. Un altre dels autors que ha destacat el president del gremi de llibreters de Lleida, Jordi Caselles, ha estat Emilio Bayo, que ja va ser un dels autors més venuts el 2015 amb la novel·la Puta pasta, i que enguany s'ha vist ratificat com a èxit de vendes amb la seva nova obra, això si, escrita en castellà. Bayo ha afirmat que «és motiu d'alegria quan tu treballes en una obra i després els lectors la reconeixen».


Un altre dels títols que ja va sent un clàssic del Sant Jordi a Lleida és Lo diccionari Lleidatà, de David Penafreta, Ferran Montardit i Robert Massip. Montardit ha mostrat la seva «satisfacció» per la reedició del diccionari amb un total de 3.500 entrades, amb 400 paraules noves i nous exemples i explicacions sobre la parla ponentina. Montardit ha dit sentir-se «molt content» per com ha transcorregut la diada i ha explicat que «hem estat tot el dia signant llibres i molta gent ens ha dit que el comprava per a regalar-lo als seus pares o als seus padrins».

 

David Penafreta, Ferran Montardit i Robert Massip, autors de 'Lo diccionari Lleidatà'. | LleidaDiari.cat

 

En relació a la literatura infantil que es fa a les Terres de Ponent, el president del gremi de llibreters ha detallat el títol El capità 47 de Laura Bernis. Un conte musical que va acompanyat d'un CD amb música de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, editat per Edicions Pagès, i que pretén acostar a més de la lectura la música als més petits.

 

Entre els llibres més venuts d'autors fora de les Terres de Ponent, Caselles ha destacat Nosaltres dos, de Xavier Bosch; Quan arriba la penombra, de Jaume Cabré; La senyora Stendhal, de Rafel Nadal; Rosa de Cendra, de Pilar Rahola; Els vells amics de Sílvia Soler, i El que et diré quan et torni a veure, d'Albert Espinosa. En llengua castellana, «un dels llibres més venuts i que s'ha esgotat ha estat la novel·la Patria de Fernando Aramburu».Comentaris

envia el comentari