Catalunya Diari

La Paeria cedeix un espai a l'Associació Aurembiaix

La Paeria cedeix un espai a l'Associació Aurembiaix| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El paer en cap, Àngel Ros, ha remarcat la importància de la tasca que porta a terme l’associació Aurembiaix, que ha aconseguit recuperar molts elements de cultura popular i tradicional de la ciutat, com la cobla de Ministrers de la Ciutat de Lleida, la revitalització dels seguicis festius de la ciutat, la recuperació del Ball de Moros i Cristians, la col·laboració en la recuperació del Ball de la Moxiganga o la coordinació de l’acompanyament musical dels Gegants de Lleida, entre altres activitats. En aquest sentit, ha afegit l’alcalde, "la cultura té moltes formes de presentació: és obvi el manteniment i la restauració dels elements de les arts plàstiques i elements escukltòrics i literaris, però també cal fer un esforç per recuperar aquells intangibles que formen la cultura popular".
 
Per la seva banda, la tinent d’alcalde i responsable de Cultura, Montse Parra, ha afegit que aquest nou espai neix amb la vocació de ser un centre de dinamització i recuperació de la cultura popular. En aquest sentit, ha explicat que "pretén ser un punt de trobada de totes les entitats de cultura popular de la ciutat".
 
Finalment, el president de l’Associació de cultura popular i tradicional Aurembiaix, Robert Querol, ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Lleida en el manteniment i foment de la cultura popular i tradicional de Lleida. Querol ha explicat que l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix és una entitat que treballa amb la voluntat de dur a terme i d’aglutinar tot un seguit de propostes i projectes dins del món de la cultura popular i tradicional, de manera que puguin aportar un valor afegit al món cultural lleidatà.


Comentaris

envia el comentari