Catalunya Diari

La Paeria convoca les Beques Art i Natura a la Creació per promoure les arts visuals

La iniciativa pretén donar suport a artistes visuals amb projectes en curs o inèdits vinculats a la natura i la cultura

Exposició a la Panera | Jordi V. Pou

L'Ajuntament de Lleida ha convocat aquest 2017 les Beques d'Art i Natura a la Creació que tenen com a objectiu la promoció de la investigació i la creació en el camp de les arts visuals. Aquestes beques tenen un doble vessant: promoure a artistes visuals de qualsevol nacionalitat amb projectes en curs o inèdits vinculats a la natura i la cultura i articular i vertebrar el territori de les comarques de Lleida. El termini per presentar els originals que concursen a la convocatòria és el 12 de setembre i s'han de presentar al Registre de l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana, l'OMAC.

  

La convocatòria, que es fa a través del Centre d'Art La Panera i amb la col·laboració del Centre d'Art i Natura de Farrera, detalla la dotació de les Beques amb 8.000 euros, repartits en dues beques de 4.000, per als dos projectes seleccionats –impostos inclosos-. La quantitat de cada beca es distribueix a parts iguals en els conceptes de producció de l'obra i d'honoraris. Les beques són de caràcter individual i intransferible. En el cas de col·lectius artístics, es pactarà la distribució del període d'estada al Centre d'Art i Natura de Farrera. (consultar les bases Beques Arts i Natura a la Creació).

El veredicte de les Beques Arts i Natura a la Creació serà el 22 de setembre de 2017. Els projectes guanyadors seran presentats a Farrera dins l'any de la convocatòria i el Centre d'Art La Panera podrà programar una exposició per presentar-los a la ciutat de Lleida. L'Ajuntament de Lleida aportarà a la iniciativa 15.700 euros, dels quals 8.000 és l'import corresponent a les dues beques i 7.700 corresponen a la manutenció, allotjament i espai de treball dels dos artistes guanyadors de les beques durant dos mesos al Centre d'Art i Natura de Farrera. S'ha de dir que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya aporta anualment el pressupost corresponent al programa d'exposicions i activitats del Centre d'Art La Panera, amb un conveni signat amb la Paeria.

En aquest document, s'indica la voluntat de donar suport i estructurar les iniciatives artístiques en arts visuals contemporànies de Lleida i del territori lleidatà. En aquesta direcció, en el darrer conveni, s'especifica donar cobertura tècnica i administrativa a dos puntals de l'art contemporani a Lleida i comarques: el Museu Jaume Morera i el Centre d'Art i Natura de Farrera.

El Centre d'Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors d'arreu del món que fa 21 anys que està en actiu. Aquest centre va iniciar la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació l'any 2009, i a partir de l'any 2016 l'Ajuntament de Lleida, d'acord amb el conveni signat amb el Departament de Cultura de la Generalitat, va augmentar la dotació de les Beques vinculant-les al Centre d'Art La Panera.


Comentaris

envia el comentari