Catalunya Diari

La Paeria inicia la redacció del projecte de millora de les muralles de la Seu Vella

La Paeria inicia la redacció del projecte de millora de les muralles de la Seu Vella| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / ACN

Lleida ja ha iniciat la redacció del projecte integral de millora de les muralles de la Seu Vella, que començarà en els trams més propers al Baluard del Rei, ja que segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, alguns trams del sistema defensiu "es troben en mal estat".

“Es tracta d’unes muralles on no s’ha actuat mai i que formen part del sistema defensiu de la ciutadella, del segle XVII i XVIII, i que en aquests moments requereixen treballs de consolidació”, ha apuntat el paer en cap.

El projecte que s’ha de dur a terme inclourà aspectes relatius a la mobilitat del propi recinte murallat i la seva connexió amb la ciutat, especialment en els accessos al Carrer Sant Martí, Carrer Camp de Mart i avinguda Prat de la Riba, entre altres. El projecte també contempla diverses rutes o recorreguts per a vianants amb l’objectiu de sumar un atractiu turístic més al monument que opta a ser Patrimoni Mundial de la Unesco.

Ros ha detallat que “endeguem el projecte de consolidació de les muralles, especialment de l’àrea nord-oest del Turó, un fet que permetrà revaloritzar el valor patrimonial del conjunt monumental des del punt de vista històrico-artístic i, a més, es contempla la creació de dos anelles de passeig al voltant del Turó. Un dels recorreguts connectarà amb els espais naturals que rodegen el Turó de la Seu Vella i una altra ronda per a vianants, situada en una alçada superior, connectarà amb els espais patrimonials amb unes grans vistes panoràmiques de la ciutat”.

Els recorreguts, segons ha explicat l'alcalde, “tindran dos punts d’anclatge amb el centre urbà: un a Prat de la Riba pel carrer que puja del col·legi Lestonnac i, l’altre, per l’església de Sant Martí, que connectarà amb l’altra ronda de passeig i tindrà una pendent més pronunciada”.

L’Ajuntament de Lleida destinarà enguany un total de 80.000 euros d’inversió a la zona, que servirà per la redacció del projecte i per fer una primera actuació de millora de les muralles.Clara aposta pel patrimoni de la ciutat
La Paeria preveu invertir 620.000 euros en rehabilitar i revaloritzar el patrimoni històric i monumental de la ciutat durant el 2016, una xifra molt significativa que posa de manifest una clara aposta de l’equip de govern pel patrimoni de la ciutat. Una de les intervencions més destacades són les excavacions arqueològiques del Call Jueu al Centre Històric, amb una inversió prevista de 230.000 euros amb l’objectiu de recuperar l’espai que va ocupar la comunitat jueva de Lleida entre els segles XIII i XI a la zona del seminari, carrer Cavallers, Dolors i Companyia.

Una altra actuació destacada es farà a l’antic convent de Santa Teresa, on s’actuarà per mantenir l’edifici. Altres intervencions previstes contemplen l’actualització de l’inventari de béns protegits de la ciutat i diversos projectes de rehabilitació de monuments com el Molí de Cervià o la Sèquia de Torres, entre altres.


Comentaris

envia el comentari