Catalunya Diari

La pianista russa Natalia Sokolovskaya guanya el Concurs Ricard Viñes

La pianista russa Natalia Sokolovskaya guanya el Concurs Ricard Viñes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEls cinc finalistes van realitzar dimecres l'última prova davant del jurat qualificador i d'un nombrós públic que, des de diumenge, ha assistit a les diferents sessions classificatòries. Els pianistes van oferir un recital lliure de 45 minuts de durada, amb la particularitat que havien d’incloure una obra d’un compositor espanyol.

Natàlia Sokolovskaya, nascuda el 1989 i de nacionalitat russa toca el piano des dels tres anys. Estudia al Conservatori Txaikovski de Moscou i ha participat en diferents master-class impartides per Rostropovich. Ha pres part en diversos concursos internacionals de piano i festivals per tota Europa.

Denis Zhdanov, d’origen ucraïnès, resideix actualment Itàlia on complementa la seva formació com a pianista. El 2010 va guanyar un premi al Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona.

Kiryl Keduk, nascut a Bielorrússia el 1987, resideix a Anglaterra on continua els seus estudis. Va debutar com a pianista als deus anys amb l’Orquestra Filharmònica de Bielorrússia.

Daniel Petrica Ciobanu, d’origen romanès, va estudiar a la escola de Música Víctor Brauner de Piatra Neamt de Romania. Continua els seus estudis acadèmics a la Royal Scottish Academy d’Edimburg. Ha concursat en diferents competicions de piano arreu del món.

Margarita Muzychenko, nascuda l’any 1985 i de nacionalitat russa, va estudiar al Conservatori Txaikovski de Moscou i ha guanyat diversos premis després de participar en nombrosos concursos internacionals de piano.

Els guanyadors d’aquesta edició actuaran en la cerimònia de lliurament de premis, que se celebrarà aquest vespre a la sala 2 de l’Auditori Enric Granados.

A més de la dotació en metàl·lic, Sokolovskaya realitzarà un cicle d’actuacions a les millors sales de Catalunya i actuarà com a solista amb orquestres de reconegut prestigi. Per la seva banda, el guanyador del segon premi i el guanyador del premi especial al millor concursant de nacionalitat espanyola oferiran un recital a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

En aquesta edició el jurat l'han integrat Stanislav Potchekin, Vladislav Bronevetzky, Laura Mikkola, Graham Scott, Rubén Gimeno, Purificació Terrado i Jordi Benseny. També s’ha comptat amb la presència de Gustav Alink, president de la Fundació Internacional Alink-Argerich, de la qual el concurs és membre. El concurs ret homenatge a Ricard Viñes, un dels referents més importants de la cultura musical catalana i fomenta una doble dimensió educativa i cultural.


Comentaris

envia el comentari